ΜΕΝΟΥ

Pages

Ντιπ με αρακά

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Γλυκός και αρωματικός, ο αρακάς γίνεται το τέλειο ντιπ.

Τρόπος παρασκευής
Peacamole ή, αλλιώς, γουακαμόλε με αρακά

  • Βράζουμε 200 γρ. αρακά σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 5 λεπτά. 
  • Τον στραγγίζουμε καλά, τον ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τη σάρκα από 2 ώριμα αβοκάντο, τον χυμό από 2 λάιμ και αλάτι, και λιώνουμε καλά τα υλικά με πιρούνι. 
  • Αποφεύγουμε να τα πολτοποιήσουμε στον πολυκόφτη, γιατί δεν θέλουμε έναν λείο πολτό, αλλά ένα μείγμα όπως το αυθεντικό γουακαμόλε, δηλαδή λιωμένο μεν, αλλά να έχουν παραμείνει μικρά κομματάκια. 
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φύλλα από 1/2 μάτσο ψιλοκομμένο κόλιανδρο και 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

Ιδανικό

  • Ως ντιπ για λαχανικά ή νάτσος ή με ψητό μοσχάρι σε φιλετάκια μέσα σε τορτίγια.

Πέστο αρακά

  • Βράζουμε 200 γρ. αρακά σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 5 λεπτά. 
  • Τον στραγγίζουμε καλά, τον ρίχνουμε στον κάδο ενός μεγάλου πολυκόφτη (ή σε δόσεις, σε μικρότερο) και προσθέτουμε τα φύλλα από 1/2 μάτσο φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα, 70 γρ. παρμεζάνα τριμμένη, 80 ml κρέμα γάλακτος, 50 ml ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. 
  • Χτυπάμε καλά, αλλά με διακοπτόμενη λειτουργία, μέχρι να φτιάξουμε ένα μείγμα με υφή όπως αυτή του κλασικού πέστο βασιλικού.

Ιδανικό

  • Ως ντιπ, ως κοντιμέντο για ζυμαρικά ή ρύζι ή για να αλείψουμε ένα φιλέτο σολομού που θα ψήσουμε στο γκριλ. 

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου