ΜΕΝΟΥ

Pages

Σνίτσελ κοτόπουλο με μουστάρδα και πάπρικα


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Ψήσιμο 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬
Τα παιδιά θα το λατρέψουν!

Συστατικά

  • 700 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
  • 3 αυγά
  • 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • 150 γρ. αλεύρι
  • 1 κουτ. γλυκού ξερό τζίντζερ
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα πικάντικη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 150 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος Παρασκευής

  • Κόβουμε τα φιλέτα οριζοντίως στη μέση, σε δύο κομμάτια το καθένα, και χτυπάμε καλά με τον μπάτη ή με βαρύ γουδοχέρι, για να πλατύνουν και να λεπτύνουν. Αλατοπιπερώνουμε. 
  • Σε βαθύ πιάτο ανακατεύουμε με το σύρμα τα αυγά με αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη και τη μουστάρδα. Σε άλλο πιάτο ανακατεύουμε το αλεύρι, αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά και σε τρίτο πιάτο βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά.
  • Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βουτάμε κάθε φιλέτο με τη σειρά στο αλεύρι, στο αυγό και στη φρυγανιά, έτσι ώστε να καλυφθούν καλά, και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. 
  • Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με σπιτική μαγιονέζα, τηγανητές πατάτες ή πατατοσαλάτα.

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου