¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Συστατικά
- 1 κιλό αμπελοφάσουλα
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι φρέσκο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- ½ φλ. τσαγιού παλαιωμένο ξύδι
- 3 - 4 μέτριες ντομάτες ώριμες σε κομμάτια
- 1½ κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
- 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσια
- 200 - 250 γρ. λαδοτύρι Ζακύνθου σε κυβάκια
- 2 κουτ. σούπας αυγοτάραχο τρίμμα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος Παρασκευής
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει ζεματίζουμε τα αμπελοφάσουλα για 5 - 6 λεπτά Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε εκεί ώσπου να κρυώσουν.
- Ξαναβάζουμε την άδεια κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και την αφήνουμε να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τον βασιλικό και την ρίγανη και το μισό ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε για 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε στο σκεύος τα αμπελοφάσουλα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα σοτάρουμε για 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντάς τα. Με μια τρυπητή κουτάλα τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τις κομμένες ντομάτες. Τις σοτάρουμε για 3 λεπτά και προσθέτουμε τις ελιές και το ξύδι. Μαγειρεύουμε για 3 - 4 λεπτά, πάντα σε δυνατή φωτιά, ώσπου η σάλτσα να δέσει. Ρίχνουμε το τυρί, ανακατεύουμε απαλά μία φορά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας πάνω από τα αμπελοφάσουλα, ανακατεύουμε απαλά και τα σερβίρουμε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου, αφού πασπαλίσουμε με το αυγοτάραχο
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου