Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
- 1 φύλλο δάφνης
- κανέλα
- δενδρολίβανο
- γαρύφαλλο
- αλάτι
- πιπέρι
- μαϊντανό
- σπόρoυς από ρόδι
- 1 ποτήρι μελάνι της σουπιάς φιλτραρισμένο
- 800 γραμμάρια σουπιές φρέσκιες & κομμένες σε λωρίδες
- 1 πακέτο μακαρόνια No. 6
- 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 200γρ ελαιόλαδο
- 300 γραμμάρια ξίδι δυνατό
- 1 φλιτζανάκι του καφέ πετιμέζι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε αλατισμένο νερό, όταν βράσει ρίχνουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε συνεχώς να μην κολλήσουν επί 10 λεπτά.
- Στη συνέχεια καίμε το λάδι, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε την πιπεριά, τις σουπιές και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Σβήνουμε με το ξύδι, προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό και ρίχνουμε τα μακαρόνια ανακατεύοντας διαρκώς για να μην κολλήσει.
- Προσθέτουμε το μελάνι της σουπιάς, τα καρυκεύματα, το πετιμέζι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να χυλώσει.
- Στολίζουμε με τα σπόρους από το ρόδι και λίγο μαϊντανό
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου