Χρόνος Προετοιμασίας 30'
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
- 5 καρότα λευκά ( parsnips) καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 3 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κυβάκια
- 30 γρ. βούτυρο
- Αλάτι 2 κ.γ. για τα λαχανικά και 1/2 κ.γ. για τον πουρέ
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1/8 κ.γ.
- σχοινόπρασο 1 κ.σ. ψιλοκομμένο
- 1/8 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Βάζουμε τα καρότα και τις πατάτες σε μια κατσαρόλα.
- Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό μέχρι να σκεπάσει τα λαχανικά και προσθέτουμε 2 κ.γ. αλάτι.
- Βράζουμε τα λαχανικά σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Στραγγίζουμε τα λαχανικά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Βάζουμε τα λαχανικά σε ένα μπόλ και τα λιώνουμε με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και το αλάτι και συνεχίζουμε την επεξεργασία με το πιρούνι μέχρι να ομοιογενοποιηθεί ο πουρές.
- Προσθέτουμε το μαιντανό, το σχοινόπρασο και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου