Καταπληκτική σοκολατένια μους μόνο σε 5 λεπτά και μόνο με 2 υλικά. Είναι ίσως ένα από τα πιο εύκολα επιδόρπια που έχετε δοκιμάσει ποτέ καικατάλληλο για ξαφνικές επισκέψεις μιας και πρέπει να την καταναλώσετε αμέσως.
Χρόνος Προετοιμασίας 5'
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
- 265 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 70% κακάο
- 240 ml νερό
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Γεμίστε ένα μικρό μπολ με πάγο και νερό. Από πάνω τοποθετήστε ένα μεγαλύτερο μπολ και φροντίστε ο πάτος του να ακουμπάει τον πάγο.
- Βάλτε τη σοκολάτα και το νερό μαζί σε ένα τηγάνι σε μεσαία θερμοκρασία και αφήστε τη σοκολάτα να λιώσει ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Όταν η σοκολάτα λιώσει τη ρίχνουμε στο μπολ που ακουμπάει ο πάτος του στον πάτο και ανακατεύουμε με μίξερ χειρός ή ένα σύρμα.
- Το κάνουμε αυτό μέχρι να αρχίζει το μίγμα μας να πήζει.
- Τότε βγάζουμε το μπολ πάνω από τον πάγο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι η σοκολάτα μας να πήξει λίγο ακόμα και να έχει μια λεία μεταξένια υφή.
- Φροντίστε να μην δημιουργηθούν κόκκοι μέσα στη μους, στην περίπτωση που συμβεί αυτό επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ξεκινώντας και πάλι από το λιώσιμο της σοκολάτας στο τηγάνι.
- Βάζουμε τη μους στα κύπελλα σε ίσες ποσότητες και τη σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου