ΜΕΝΟΥ

Pages

Σουπιές κρασάτες

Όλα τα αρώματα στο τραπέζι σας!


Χρόνος Προετοιμασίας 10'






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • 1000 γρ. Σουπιές
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 120 ml λευκό κρασί
  • 1/2 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. σπανάκι χοντροκομμένο
  • 360 ml. Άλτις κλασικό
  • 1 ζωμός μπουκέτο μυρωδικών Knorr Σπιτικός
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα να μαραθούν.
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα περίπου ενα φλ.τσ. ελαιόλαδο και τις σουπιές καθαρισμένες, πλυμένες και κομμένες σε κομμάτια, ώστε να σοταριστούν όλα μαζί σε σιγανή φωτιά για 15 λεπτά περίπου.
  • Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό και τον «Σπιτικό» Ζωμό Μπουκέτο Μυρωδικών, ανακατεύουμε και σιγοψήνουμε για 30 λεπτά.
  • Σε μια κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε το σπανάκι και το μάραθο με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. 
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μισό φλ.τσ. νερό, αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να πιουν τα υγρά τους και εν συνεχεία τα προσθέτουμε στις σουπιές.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου