¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Μαρία Μπέικα
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
- 300 γρ. βρασμένα ρεβίθια, βαζάκι ή σπιτικά
- 100 γρ. φέτα κομμένη σε κύβους
- 1 μεγάλη ντομάτα
- 6 φύλλα μαρουλιού
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
Για την vinaigrette μελιού
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. λεμόνι
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. μουστάρδα Hellmann’s
- 1 πρέζα αλάτι
Τρόπος παρασκευής
- Πλένουμε καλά τα λαχανικά και κόβουμε την ντομάτα σε κύβους και τα φύλλα μαρουλιού με το χέρι μας σε χοντροκομμένα κομμάτια.
- Σε μια σαλατιέρα τοποθετούμε τα μαρούλια, την ντομάτα, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, τον άνηθο και τα ρεβίθια.
- Ανακατεύουμε απαλά αυτά τα υλικά με ένα κουτάλι και τοποθετούμε στην κορυφή την φέτα.
- Σε ένα σέικερ βάζουμε όλα τα υλικά για την vinaigrette και τα κτυπάμε να αναμιχθούν καλά.
- Περιχύνουμε με την vinaigrette την σαλάτα μας, ανακατεύουμε απαλά και δοκιμάζουμε.
Πηγή - chefonair.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου