Μία πρόταση για το τραπέζι σας από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Πηγή - Chef On Air
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
- 1 κοτόπουλο μικρό
- 4 κ.σ. σκόρδο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2 καρότα
- 1 λίτρο ζωμό από το κοτόπουλο
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- 60 γρ. νερό
- 3 κ.σ. σόγια σος
- 2 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ
- 400 γρ. καλαμπόκι βρασμένο
- Ασπράδι από 2 αβγά
- 3 κ.σ. σησαμέλαιο
- 4 κρεμμύδια φρέσκα
- 4 κ.σ. μαϊντανό
- 4 κ.σ. κόλιανδρο φρέσκο
- ½ ζωμό κότας Knorr Σπιτικός
- Αλάτι-πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Βράζουμε το κοτόπουλο σε 2 λίτρα νερό, μαζί με το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα δύο καρότα ολόκληρα, για 1 ώρα περίπου σε μέτρια φωτιά.
- Σουρώνουμε το ζωμό σε μια άλλη κατσαρόλα και τον αφήνουμε να πάρει βράση.
- Ξεψαχνίζουμε το βρασμένο κοτόπουλο.
- Κόβουμε τα βρασμένα καρότα σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το ζωμό από το βρασμένο κοτόπουλο.
- Προσθέτουμε μισό ζωμό κότας, το φρέσκο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και τριμμένο τζίντζερ.
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 60 γρ. κρύο νερό και το προσθέτουμε στη σούπα.
- Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το καλαμπόκι, τη σόγια και τα αφήνουμε 1-2 λεπτά να βράσουν.
- Χτυπάμε ελαφρώς τα ασπράδια με νερό, τα ρίχνουμε στη σούπα που βράζει και ανακατεύουμε μέχρι να ψηθούν τα ασπράδια και να φαίνονται σαν λευκές ίνες μέσα στη σούπα.
- Κατεβάζουμε τη σούπα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό τον κόλιανδρο, το φρέσκο κρεμμύδι και το σησαμέλαιο.
- Ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι και σερβίρουμε τη σούπα πασπαλισμένη με το υπόλοιπο κρεμμύδι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου