Μία λιχουδιά στο πιάτο σας.
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-5 άτομα
- 1 κουνέλι (2 κιλά)
- 1 λεμόνι
- 2 καρότα
- ½ σελινόριζα
- Μοσχοκάρυδο
- Θυμάρι φρέσκο
- 1 ζωμό λαχανικών Knorr Σπιτικός
- Αλάτι - πιπέρι
- ½ φλ. μελάσα ροδιού
- 1 σφην. ξίδι μπαλσάμικο
- Ελαιόλαδο Άλτις
Για τη γέμιση:
- 200 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- Μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
- 1 κρεμμύδι
- 15 γρ. αποξηραμένα πορτσίνι
- 1 ρόδι
- 1 σελινόριζα
- 50 γρ. γλυκό τραχανά
- 2 δαφνόφυλλα
- Εστραγκόν ξερό
- Αλάτι-πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Kόβουμε μία σελινόριζα σε κύβους και τη βράζουμε ελαφρώς. Την αφήνουμε με το ζουμί της.
- Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα πορτσίνι σε χλιαρό νερό.
- Τρίβουμε τα καρότα και τη σελινόριζα και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το τριμμένο μοσχοκάρυδο, το ψιλοκομμένο θυμάρι και το ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε και απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, ένα ζωμό λαχανικών διαλυμένο σε νερό και χυμό λεμονιού.
- Βάζουμε τη σελινόριζα, κομμένη σε κύβους, σε ένα κατσαρολάκι με νερό.
- Προσθέτουμε μαργαρίνη με βούτυρο, τραχανά, ένα δαφνόφυλλο, αλάτι και πιπέρι.
- Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει, μέχρι να μαλακώσει και να φουσκώσει ο τραχανάς.
- Σωτάρουμε τον κιμά σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, εστραγκόν, τα πορτσίνι με το νερό τους, το ρόδι, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη μελάσα ροδιού με ξίδι μπαλσάμικο και ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε το μείγμα της σελινόριζας και του τραχανά μέσα στον κιμά και αυτή είναι η γέμιση.
- Αλατοπιπερώνουμε το κουνέλι στο εσωτερικό του.
- Έπειτα βάζουμε τη γέμιση με μια κουτάλα και το κλείνουμε με δύο καλαμάκια από σουβλάκι.
- Αλείφουμε το κουνέλι με τη βινεγκρέτ της μελάσας ροδιού και το αλατοπιπερώνουμε από όλες τις πλευρές.
- Ψήνουμε για 1 ώρα, στους 180 βαθμούς.
Hμέρα προβολής 18/12/13
Πηγή - chefonair.gr \ Συνταγή από τον Chef Δημήτρη Αγοραστό
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου