ΜΕΝΟΥ

Pages

Κουνέλι γεμιστό με κιμά & σελινόριζα


Μία λιχουδιά στο πιάτο σας.










~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-5 άτομα
  • 1 κουνέλι (2 κιλά)
  • 1 λεμόνι
  • 2 καρότα
  • ½ σελινόριζα
  • Μοσχοκάρυδο
  • Θυμάρι φρέσκο
  • 1 ζωμό λαχανικών Knorr Σπιτικός
  • Αλάτι - πιπέρι
  • ½ φλ. μελάσα ροδιού
  • 1 σφην. ξίδι μπαλσάμικο
  • Ελαιόλαδο Άλτις

Για τη γέμιση:
  • 200 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • Μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • 1 κρεμμύδι
  • 15 γρ. αποξηραμένα πορτσίνι
  • 1 ρόδι
  • 1 σελινόριζα
  • 50 γρ. γλυκό τραχανά
  • 2 δαφνόφυλλα
  • Εστραγκόν ξερό
  • Αλάτι-πιπέρι



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Kόβουμε μία σελινόριζα σε κύβους και τη βράζουμε ελαφρώς. Την αφήνουμε με το ζουμί της. 
  • Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα πορτσίνι σε χλιαρό νερό. 
  • Τρίβουμε τα καρότα και τη σελινόριζα και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το τριμμένο μοσχοκάρυδο, το ψιλοκομμένο θυμάρι και το ελαιόλαδο. 
  • Ανακατεύουμε και απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί. 
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, ένα ζωμό λαχανικών διαλυμένο σε νερό και χυμό λεμονιού.
  • Βάζουμε τη σελινόριζα, κομμένη σε κύβους, σε ένα κατσαρολάκι με νερό. 
  • Προσθέτουμε μαργαρίνη με βούτυρο, τραχανά, ένα δαφνόφυλλο, αλάτι και πιπέρι. 
  • Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει, μέχρι να μαλακώσει και να φουσκώσει ο τραχανάς.
  • Σωτάρουμε τον κιμά σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, εστραγκόν, τα πορτσίνι με το νερό τους, το ρόδι, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. 
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη μελάσα ροδιού με ξίδι μπαλσάμικο και ελαιόλαδο.
  • Ρίχνουμε το μείγμα της σελινόριζας και του τραχανά μέσα στον κιμά και αυτή είναι η γέμιση.
  •  Αλατοπιπερώνουμε το κουνέλι στο εσωτερικό του. 
  • Έπειτα βάζουμε τη γέμιση με μια κουτάλα και το κλείνουμε με δύο καλαμάκια από σουβλάκι. 
  • Αλείφουμε το κουνέλι με τη βινεγκρέτ της μελάσας ροδιού και το αλατοπιπερώνουμε από όλες τις πλευρές.
  • Ψήνουμε για 1 ώρα, στους 180 βαθμούς.

Hμέρα προβολής 18/12/13


Πηγή - chefonair.gr \ Συνταγή από τον Chef Δημήτρη Αγοραστό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου