Απολαυστικό και δροσερό γλύκισμα με επικάλυψη μαρμελάδας για όλες τις ώρες
Υλικά
Για το cheesecake
Για την μαρμελάδα φράουλα
Για την μαρμελάδα φράουλα
Πηγή - sidagi.gr
Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : για 6-8 άτομο.
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
Για το cheesecake
- 500 γραμμάρια μπισκότα ολικής άλεσης (2 συσκευασίες)
- 80 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
- 600 γραμμάρια τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου (3 συσκευασίες)
- 170 γραμμάρια ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα (1 κονσέρβα)
- Χυμό από 4 μεσαία λεμόνια
- Μαρμελάδα φράουλα για την επικάλυψη
- Φράουλες κομμένες στη μέση για διακόσμηση
Για την μαρμελάδα φράουλα
- 1 κιλό φράουλες
- 1 κιλό ζάχαρη με πηκτίνη
- Ξύσμα και χυμό από 2 πορτοκάλια προαιρετικά
Εκτέλεση
Για το cheesecake- Ρίχνετε τα μπισκότα στο μούλτι και τα αλέθετε μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Στη συνέχεια ρίχνετε τα θρυμματισμένα μπισκότα σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο.
- Έπειτα απλώνετε το μείγμα σε φόρμα στρογγυλή με αποσπώμενο πάτο (24 εκ) και αποθηκεύετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 με 30 λεπτά.
- Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε το τυρί κρέμα μαζί με το ζαχαρούχο γάλα, το χυμό λεμόνι και χτυπάτε μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.
- Ρίχνετε το μείγμα στη βάση της μπισκότου και αποθηκεύετε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει το γλυκό για τουλάχιστον 4 ώρες.
- Όταν πήξει, απλώνετε πάνω από το cheesecake τη μαρμελάδα φράουλα και διακοσμήστε με ψιλοκομμένες φράουλες.
Για την μαρμελάδα φράουλα
- Πλένετε καλά τις φράουλες και τις καθαρίζετε από το κοτσάνι τους.
- Βάζετε όλα τα υλικά σε μια βαθιά κατσαρόλα, ανακατέψτε τα και αφήστε τα σε πολύ σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη για περίπου 20 λεπτά.
- Ανεβάστε λίγο τη φωτιά και αφήστε τα να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν οι φράουλες.
- Ανεβάστε τη φωτιά και αφήστε τα να βράσουν για άλλα 5 λεπτά περίπου (η ειδική ζάχαρη με την πηκτίνη χρειάζεται λίγη ώρα βράσιμο).
- Κατεβάστε από τη φωτιά και κάντε το τεστ του κρύου πιάτου.
- Αφήστε τη να κρυώσει λίγο και βάλτε τη σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου