Μία συνταγή του Βασίλη Καλλίδη
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 1 πακέτο ΜΙSKO Σπαγγετίνη Νο 10
Για το πέστο:
- 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό
- 1/2 φλιτζάνι βασιλικό
- 1/2 φλιτζάνι ρόκα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κ.σ. κάπαρη
- 1 κ.σ. ξινομυζήθρα
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη μακαρονάδα:
- 8 ντοματίνια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κιλό μύδια καθαρισμένα με το κέλυφος
- 1 σφηνάκι σούμα
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα φύλλα από το μαϊντανό, το βασιλικό και τη ρόκα και τα βάζουμε σε μπλεντεράκι.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, την κάπαρη, την ξινομυζήθρα και το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
- Σε μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε για λίγα δευτερόλεπτα το σκόρδο ψιλοκομμένο.
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και αφού τα τσιγαρίσουμε για 1 λεπτό στη συνέχεια προσθέτουμε τα μύδια.
- Σβήνουμε με τη σούμα (προσέχοντας τη φλόγα που θα βγάλει όταν καεί το αλκοόλ) και αφήνουμε για λίγα λεπτά να μαγειρευτούν με σκεπασμένο τηγάνι μέχρι να ανοίξουν όλα τα μύδια.
- Πετάμε όσα μύδια δεν ανοίξουν κατά το μαγείρεμα.
- Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες μας, και δύο λεπτά πριν ολοκληρωθεί ο βρασμός τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τα μύδια και τα ντοματίνια.
- Δεν χρειάζεται να τα στραγγίξουμε τελείως γιατί τα νερά του βρασίματος θα κάνουν πιο νόστιμη τη σάλτσα μας.
- Προσθέτουμε αλατοπίπερο και 3-4 κουταλιές από το πέστο που φτιάξαμε, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Δείτε το σχετικό WebTV video : Νόστιμη Γη - Πάρος
Πηγή - Νόστιμη γη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου