ΜΕΝΟΥ

Pages

Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας και σιρόπι σφενδάμου


Μία κλασική συνταγή σε νέα βερσιον


Χρόνος Προετοιμασίας 40'






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • 240 ml νερό
  • 390 ml. γάλα ινδικής καρύδας
  • 180 ml χυμό πορτοκάλι
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γρ. ρύζι
  • Αλάτι 1/8 κ.γ.
  • 1 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το νερό, το χυμό του πορτοκαλιού, τη βανίλια, το αλάτι και το ρύζι. 
  • Αφήνουμε το μίγμα να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση το μίγμα χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία.
  • Μισοκλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν για περίπου μισή ώρα μέχρι να πήξει το υγρό και να απορροφηθεί το περισσότερο. 
  • Προσθέτουμε το σιρόπι, την κανέλα και το ξύσμα του πορτοκαλιού. 
  • Συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε το μίγμα μέχρι να γίνει κρέμα.
  • Σερβίρουμε ζεστό ή και κρύο. Αν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε με έξτρα κανέλα.


Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου