Μία κλασική συνταγή σε νέα βερσιον
Χρόνος Προετοιμασίας 40'
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 240 ml νερό
- 390 ml. γάλα ινδικής καρύδας
- 180 ml χυμό πορτοκάλι
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 200 γρ. ρύζι
- Αλάτι 1/8 κ.γ.
- 1 κ.γ. κανέλα σκόνη
- 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το νερό, το χυμό του πορτοκαλιού, τη βανίλια, το αλάτι και το ρύζι.
- Αφήνουμε το μίγμα να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση το μίγμα χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία.
- Μισοκλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν για περίπου μισή ώρα μέχρι να πήξει το υγρό και να απορροφηθεί το περισσότερο.
- Προσθέτουμε το σιρόπι, την κανέλα και το ξύσμα του πορτοκαλιού.
- Συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε το μίγμα μέχρι να γίνει κρέμα.
- Σερβίρουμε ζεστό ή και κρύο. Αν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε με έξτρα κανέλα.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου