ΜΕΝΟΥ

Pages

Πικάντικο αρνάκι με ζωμό κρασιού και μελιού

Μία λαχταριστή συνταγή στο πιάτο σας.

Χρόνος παρασκευής : 100΄
Χρόνος προετοιμασίας : 15΄






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
  • 1 κιλό αρνάκι σε μερίδες
  • 20 κρεμμυδάκια στιφάδο
  • 10 μέτρια καρότα
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 600 γρ. ζωμό κρέατος
  • 3 κουταλιές της σούπας Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 300 γρ. Χωριό βιολογικές ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
  • 8 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
  • ½ κιλό ντομάτες
  • αλάτι, πιπέρι


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία. Μόλις κάψει, ρίχνουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε.
  • Ρίχνουμε μέσα στο κρέας τα κρεμμυδάκια, τα σκόρδα χοντροκομμένα και τα καρότα ψιλοκομμένα. Τα σοτάρουμε για 5 λεπτά και τα αδειάζουμε σε ένα ταψί.
  • Σε ένα γουδί κοπανίζουμε το κύμινο, το κόλιανδρο και αλείφουμε με το μίγμα των μπαχαρικών το κρέας.
  • Διαλύουμε το αλεύρι στο ζωμό μαζί με το κρασί και το μέλι και τα βάζουμε να σιγοβράσουν για 2 λεπτά. Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί.
  • Πλένουμε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε ροδέλες και τις απλώνουμε πάνω στο φαγητό.
  • Ρίχνουμε τις Χωριό βιολογικές ελιές Καλαμών ψιλοκομμένες μαζί με το αλάτι και το πιπέρι.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C και ψήνουμε για 1 με 1 ½ ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Πηγή - minervahorio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου