Μία λαχταριστή συνταγή στο πιάτο σας.
Χρόνος παρασκευής : 100΄
Χρόνος προετοιμασίας : 15΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Πηγή - minervahorio.gr
Χρόνος παρασκευής : 100΄
Χρόνος προετοιμασίας : 15΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
- 1 κιλό αρνάκι σε μερίδες
- 20 κρεμμυδάκια στιφάδο
- 10 μέτρια καρότα
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 600 γρ. ζωμό κρέατος
- 3 κουταλιές της σούπας Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
- 300 γρ. Χωριό βιολογικές ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
- 4-5 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
- 8 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
- ½ κιλό ντομάτες
- αλάτι, πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία. Μόλις κάψει, ρίχνουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε.
- Ρίχνουμε μέσα στο κρέας τα κρεμμυδάκια, τα σκόρδα χοντροκομμένα και τα καρότα ψιλοκομμένα. Τα σοτάρουμε για 5 λεπτά και τα αδειάζουμε σε ένα ταψί.
- Σε ένα γουδί κοπανίζουμε το κύμινο, το κόλιανδρο και αλείφουμε με το μίγμα των μπαχαρικών το κρέας.
- Διαλύουμε το αλεύρι στο ζωμό μαζί με το κρασί και το μέλι και τα βάζουμε να σιγοβράσουν για 2 λεπτά. Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί.
- Πλένουμε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε ροδέλες και τις απλώνουμε πάνω στο φαγητό.
- Ρίχνουμε τις Χωριό βιολογικές ελιές Καλαμών ψιλοκομμένες μαζί με το αλάτι και το πιπέρι.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C και ψήνουμε για 1 με 1 ½ ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Πηγή - minervahorio.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου