Μια συνταγή γεμάτη γλύκα του Γιώργου Λέκκα
Χρόνος Προετοιμασίας 30'
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 10 άτομα
- 2 παντεσπάνια σοκολάτας
- 160 γρ. σοκολάτες κουβερτούρα 55%
- 65 γρ. βούτυρο αγελαδινό ανάλατο
- 500 ml. κρέμα γάλακτος
- 260 γρ. τυρί κρέμα
- 80 γρ. ζάχαρη άχνη
- 12 μπισκότα Oreo cookie Double cream
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Βάζουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπέν μαρί και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσουν.
- Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν για 8΄περίπου.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψουν.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγύ και με μια σπάτουλα σιλικόνης την ανακατεύουμε απαλά με τα σπασμένα μπισκότα.
- Σε μια στρογγυλή πιατέλα τοποθετούμε την μια βάση κέικ και απλώνουμε το μείγμα τυριών κρέμας.
- Τοποθετούμε την επόμενη βάση κέικ.
- Απλώνουμε την λιωμένη σάλτσα σοκολάτας, πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο.
- Αφήνουμε για 15΄και μπορούμε να σερβίρουμε.
- Διατηρείται στο ψυγείο.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου