ΜΕΝΟΥ

Pages

Καστανό ρύζι με παπαρουνόσπορο & φασκόμηλο

Μία συνταγή της Ευαγγελίας Κουτσοβούλου για το μεσημεριανό σας τραπέζι









~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • 1 φλ. ρύζι καστανό
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • Αποξηραμένα φύλλα φασκόμηλου
  • Παπαρουνόσπορο
  • Αλάτι- πιπέρι



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Βάζουμε το ρύζι σε μια κατσαρόλα με νερό (αναλογία: 1 κούπα ρύζι, 2 κούπες νερό) και το βράζουμε. 
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, μαργαρίνη με βούτυρο, αλάτι και πιπέρι. 
  • Σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 1 περίπου ώρα. 
  • Δέκα λεπτά πριν βράσει, προσθέτουμε μερικά αποξηραμένα φύλλα φασκόμηλου, μια κουταλιά μαργαρίνη με βούτυρο και ανακατεύουμε. 
  • Αφαιρούμε το σκόρδο. 
  • Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. 
  • Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο.

Ημέρα προβολής 14/2/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου