Κλασσικό Ελληνικό πατροπαράδοτο τζατζίκι!
Χρόνος Προετοιμασίας 10'
Πηγή - cookbox.gr
Χρόνος Προετοιμασίας 10'
~ ~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1 αγγούρι μέτριο καθαρισμένο και περασμένο στον χοντρό τρίφτη
- 1/3 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
- 50 ml. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξίδι
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Αφού τρίψουμε το αγγούρι παίρνουμε μικρές ποσότητες στη χούφτα μας και το στύβουμε καλά ώστε να αποβάλει τα περιττά υγρά και το βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το ξίδι, το σκόρδο, τον άνηθο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε. Αν χρειαστεί μπορούμε να προσθέσουμε εξτρά αλάτι ή ξίδι.
- Ανάλογα με τη γεύση σας και είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου