ΜΕΝΟΥ

Pages

Τζατζίκι

Κλασσικό Ελληνικό πατροπαράδοτο τζατζίκι!


Χρόνος Προετοιμασίας 10'






~ ~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 αγγούρι μέτριο καθαρισμένο και περασμένο στον χοντρό τρίφτη
  • 1/3 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
  • 50 ml. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι




~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Αφού τρίψουμε το αγγούρι παίρνουμε μικρές ποσότητες στη χούφτα μας και το στύβουμε καλά ώστε να αποβάλει τα περιττά υγρά και το βάζουμε σε ένα μπολ. 
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το ξίδι, το σκόρδο, τον άνηθο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 
  • Ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε. Αν χρειαστεί μπορούμε να προσθέσουμε εξτρά αλάτι ή ξίδι.
  • Ανάλογα με τη γεύση σας και είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε.


Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου