Πεντανόστιμο φαγητό για όσους νηστεύουν και όχι μόνο
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
- 6-7 σουπιές
- 1 κρεμμύδι
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- 1 ντομάτα (μεσαία) ψιλοκομμένη
- μισό ματσάκι μαϊντανό
- λίγη ρίγανη
- λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
- 3-4 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Καθαρίζουμε από το μελάνι τις σουπιές και ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια.
- Στη συνέχεια σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα πλοκάμια.
- Κατόπιν ρίχνουμε στο τηγάνι και τη ντομάτα, το μαϊντανό, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
- Τα κατεβάζω από τη φωτιά, και ρίχνουμε τη φρυγανιά και γεμίζουμε τις σουπιές.
- Με μία οδοντογλυφίδα καρφιτσώνουμε εκεί που τελειώνει η γέμιση για μη χυθεί κατά το ψήσιμο.
- Έπειτα σε ένα πυρέξ, τοποθετούμε τις σουπιές γυρίζοντας προς το γυαλιστερό τους μέρος προς τα πάνω, ρίχνουμε 1 φλιτζάνι λάδι, 1 φλιτζάνι λευκό κρασί, μισό φλιτζάνι νερό και λίγο λεμόνι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει το φαγητό στο πρόγραμμα με αντιστάσεις πάνω και κάτω.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου