Λαχταριστό και υγιεινό πιάτο για το μεσημεριανό σας
Απαιτούμενος χρόνος : 25 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος : 25 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
- Χυμό από 1 πορτοκάλι
- 25 γραμμάρια αμύγδαλα
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κούπα κινόα
- 300 γραμμάρια μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 3 πλευρές από φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
- 2 κουταλιές μουστάρδα με σπόρια
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Στο νεροχύτη βάζετε τη κινόα σε μεγάλο μπολ και την ξεπλένετε πολύ καλά πριν τη μαγειρέψετε για να αφαιρεθεί η πικράδα της.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και σε χαμηλή εστία τσιγαρίζετε το κινόα για 4 λεπτά ανακατεύοντας το τακτικά.
- Στη συνέχεια ρίχνετε το νερό, κλείνετε το καπάκι και βράζετε σε χαμηλή εστία για 15 λεπτά
- Μετά από 15 λεπτά σβήσε τη φωτιά, αφαίρεσε την κατσαρόλα από το μάτι της εστίας και άφησε την με το καπάκι κλειστό για περίπου 5 λεπτά.
- Μετά από 5 λεπτά αφαίρεσε το καπάκι, σουρώνετε πολύ καλά τη μαγειρεμένη κινόα και είναι έτοιμη για χρήση.
- Ταυτόχρονα ρίχνουμε λάδι σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε για 10 λεπτά σε μέτρια εστία και αλατοπιπερώνουμε.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε. Αφού βγάλει το άρωμα του το σκόρδο ρίχνουμε το χυμό με τη μουστάρδα και ανακινούμε το τηγάνι να πάνε παντού το μείγμα μας.
- Κατόπιν στραγγίζουμε το μπρόκολο κρατώντας τρεις κουταλιές από το νερό.
- Ρίχνουμε τη κινόα με το μπρόκολο στο τηγάνι, το νερό ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τα αμύγδαλα.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου