ΜΕΝΟΥ

Pages

Κινόα με κοτόπουλο και μπρόκολο

Λαχταριστό και υγιεινό πιάτο για το μεσημεριανό σας

Απαιτούμενος χρόνος : 25 λεπτά





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 25 γραμμάρια αμύγδαλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κούπα κινόα
  • 300 γραμμάρια μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 3 πλευρές από φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
  • 2 κουταλιές μουστάρδα με σπόρια


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Στο νεροχύτη βάζετε τη κινόα σε μεγάλο μπολ και την ξεπλένετε πολύ καλά πριν τη μαγειρέψετε για να αφαιρεθεί η πικράδα της.
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και σε χαμηλή εστία τσιγαρίζετε το κινόα για 4 λεπτά ανακατεύοντας το τακτικά.
  • Στη συνέχεια ρίχνετε το νερό, κλείνετε το καπάκι και βράζετε σε χαμηλή εστία για 15 λεπτά
  • Μετά από 15 λεπτά σβήσε τη φωτιά, αφαίρεσε την κατσαρόλα από το μάτι της εστίας και άφησε την με το καπάκι κλειστό για περίπου 5 λεπτά.
  • Μετά από 5 λεπτά αφαίρεσε το καπάκι, σουρώνετε πολύ καλά τη μαγειρεμένη κινόα και είναι έτοιμη για χρήση.
  • Ταυτόχρονα ρίχνουμε λάδι σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε για 10 λεπτά σε μέτρια εστία και αλατοπιπερώνουμε.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε. Αφού βγάλει το άρωμα του το σκόρδο ρίχνουμε το χυμό με τη μουστάρδα και ανακινούμε το τηγάνι να πάνε παντού το μείγμα μας.
  • Κατόπιν στραγγίζουμε το μπρόκολο κρατώντας τρεις κουταλιές από το νερό.
  • Ρίχνουμε τη κινόα με το μπρόκολο στο τηγάνι, το νερό ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τα αμύγδαλα.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου