ΜΕΝΟΥ

Pages

Κιμάς με μπάμιες


Ένα πιάτο από την Ελένη Ψυχούλη










~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • ½ κιλό κατεψυγμένες μπάμιες Ifantis
  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 250 γρ. ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας Pummaro
  • Αλάτι -πιπέρι
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 ματσ.μαϊντανό
  • 1 ζωμό κότας Knorr Σπιτικός
  • 1 σφην. ξίδι

 


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σωτάρουμε τον κιμά σε ελαιόλαδο. 
  • Προσθέτουμε το ξίδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και μισό ζωμό κότας. 
  • Ρίχνουμε τις μπάμιες και ανακατεύουμε. 
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, λίγο νερό και το αφήνουμε να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά, σκεπασμένο, για 15 λεπτά.
  • Στο τέλος προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε. 
  • Σερβίρουμε και προσθέτουμε πιπέρι.

Ημέρα προβολής 17/2/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου