Ένα πιάτο από την Ελένη Ψυχούλη
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- ½ κιλό κατεψυγμένες μπάμιες Ifantis
- ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 2 σκελ. σκόρδο
- 1 κρεμμύδι
- 250 γρ. ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας Pummaro
- Αλάτι -πιπέρι
- Ελαιόλαδο Άλτις
- 1 ματσ.μαϊντανό
- 1 ζωμό κότας Knorr Σπιτικός
- 1 σφην. ξίδι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σωτάρουμε τον κιμά σε ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το ξίδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και μισό ζωμό κότας.
- Ρίχνουμε τις μπάμιες και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, λίγο νερό και το αφήνουμε να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά, σκεπασμένο, για 15 λεπτά.
- Στο τέλος προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε και προσθέτουμε πιπέρι.
Ημέρα προβολής 17/2/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου