Αυτή η συνταγή είναι μια από τις πιο εύκολες για να φτιάξετε κουρκούτι είτε για τον μπακαλιάρο.
Χρόνος Προετοιμασίας 5'
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
- 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250 ml μπίρα
- 1/2 λεμόνι το ξύσμα του
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Αυτή η συνταγή είναι μια από τις πιο εύκολες για να φτιάξετε κουρκούτι είτε για τον μπακαλιάρο ή για άλλα τηγανητά, όπως μύδια, κολοκυθάκια κ.τ.λ.
- Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα λέιος παχύρρευστος χυλός. Το κουρκούτι μας είναι έτοιμο για χρήση.
- Βουτάμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου στο χυλό και στη συνέχεια τα βάζουμε να τηγανιστούν σε πολύ καυτό λάδι, μέχρι να αποκτήσουν και από τις 2 πλευρές ένα χρυσοκαφέ χρώμα.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου