ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαλάτα caprese με κινόα

Λαχταριστή και εύκολη σαλάτα για όλες τις ώρες


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
Για τη σαλάτα
  • 4 ντομάτες
  • 200 γραμμάρια τυρί μοτσαρέλα
  • 1 φλιτζάνι μαγειρεμένη κινόα
  • Φύλλα βασιλικού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Ξίδι βαλσμάμικο

Για το κινόα
  • 1 φλιτζάνι Κινόα
  • Ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
  • 2 φλυτζάνια νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για τη σαλάτα
  • Καθαρίζουμε, πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε στρογγυλές φέτες, όπως και την μοτσαρέλα.
  • Ρίχνουμε σε μια σαλατιέρα τη μαγειρεμένη κινόα, ντομάτα και μοτσαρέλα. 
  • Ψιλοκόβουμε το βασιλικό και αφήνουμε μερικά φύλλα ολόκληρα για το ντεκόρ.
  • Πασπαλίζουμε με λίγο βασιλικό, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο, ντεκοράρουμε με τα φύλλα βασιλικού και ραντίζουμε με ξίδι βλασάμικο.

Για το κινόα
  • Το βράσιμο της κινόα είναι παρόμοιο με αυτό του ρυζιού.
  • Στο νεροχύτη βάζετε τη κινόα σε μεγάλο μπολ και την ξεπλένετε πολύ καλά πριν τη μαγειρέψετε για να αφαιρεθεί η πικράδα της.
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και σε χαμηλή εστία τσιγαρίζετε το κονόα για 4 λεπτά ανακατεύοντας το τακτικά.
  • Στη συνέχεια ρίχνετε το νερό, κλείνετε το καπάκι και βράζετε σε χαμηλή εστία για 15 λεπτά
  • Μετά από 15 λεπτά σβήσε τη φωτιά, αφαίρεσε την κατσαρόλα από το μάτι της εστίας και άφησε την με το καπάκι κλειστό για περίπου 5 λεπτά.
  • Μετά από 5 λεπτά αφαίρεσε το καπάκι, σουρώνετε πολύ καλά τη μαγειρεμένη κινόα και είναι έτοιμη για χρήση.

Πώς μπορείς να ενισχύσεις τη γεύση της;
  • Η κινόα γίνεται εξαιρετική όταν μαγειρευτεί σε ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου. 
  • Επίσης, δοκίμασε να προσθέσεις λίγο αλάτι – στη μύτη του κουταλιού.


Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου