Λαχταριστή και εύκολη σαλάτα για όλες τις ώρες
Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
Για τη σαλάτα
Για το κινόα
Για το κινόα
Πώς μπορείς να ενισχύσεις τη γεύση της;
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
- 4 ντομάτες
- 200 γραμμάρια τυρί μοτσαρέλα
- 1 φλιτζάνι μαγειρεμένη κινόα
- Φύλλα βασιλικού
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Ξίδι βαλσμάμικο
Για το κινόα
- 1 φλιτζάνι Κινόα
- Ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
- 2 φλυτζάνια νερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για τη σαλάτα- Καθαρίζουμε, πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε στρογγυλές φέτες, όπως και την μοτσαρέλα.
- Ρίχνουμε σε μια σαλατιέρα τη μαγειρεμένη κινόα, ντομάτα και μοτσαρέλα.
- Ψιλοκόβουμε το βασιλικό και αφήνουμε μερικά φύλλα ολόκληρα για το ντεκόρ.
- Πασπαλίζουμε με λίγο βασιλικό, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο, ντεκοράρουμε με τα φύλλα βασιλικού και ραντίζουμε με ξίδι βλασάμικο.
Για το κινόα
- Το βράσιμο της κινόα είναι παρόμοιο με αυτό του ρυζιού.
- Στο νεροχύτη βάζετε τη κινόα σε μεγάλο μπολ και την ξεπλένετε πολύ καλά πριν τη μαγειρέψετε για να αφαιρεθεί η πικράδα της.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και σε χαμηλή εστία τσιγαρίζετε το κονόα για 4 λεπτά ανακατεύοντας το τακτικά.
- Στη συνέχεια ρίχνετε το νερό, κλείνετε το καπάκι και βράζετε σε χαμηλή εστία για 15 λεπτά
- Μετά από 15 λεπτά σβήσε τη φωτιά, αφαίρεσε την κατσαρόλα από το μάτι της εστίας και άφησε την με το καπάκι κλειστό για περίπου 5 λεπτά.
- Μετά από 5 λεπτά αφαίρεσε το καπάκι, σουρώνετε πολύ καλά τη μαγειρεμένη κινόα και είναι έτοιμη για χρήση.
Πώς μπορείς να ενισχύσεις τη γεύση της;
- Η κινόα γίνεται εξαιρετική όταν μαγειρευτεί σε ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου.
- Επίσης, δοκίμασε να προσθέσεις λίγο αλάτι – στη μύτη του κουταλιού.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου