Μία λαχταριστή σούπα για το μεσημεριανό σας.
Χρόνος παρασκευής 30΄
Χρόνος προετοιμασίας 15΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6 άτομα
- 7 μικρές πατάτες
- 6 ντομάτες μέτριες
- 3 ξερά κρεμμύδια
- 1 ματσάκι σέλινο
- 2-3 πράσα
- 3 καρότα
- 3 κολοκυθάκια
- 3 κουταλιές της σούπας Βιολογικό Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο Χωριό
- χυμός από 2 λεμόνια
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό Γραβιέρα Γλυκιά ή Ώριμη
- 5-6 κουταλιές της σούπας κρουτόν (προαιρετικά)
- 1 κουταλιά της σούπας γλυκό κόκκινο πιπέρι
- αλάτι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες.
- Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε ροδέλες.
- Καθαρίζουμε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους.
- Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε ροδέλες.
- Πλένουμε το σέλινο και τα πράσα και τα ψιλοκόβουμε.
- Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε ροδέλες.
- Σε βαθιά κατσαρόλα, βάζουμε νερό και μόλις βράσει ρίχνουμε τα χορταρικά, το Βιολογικό Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο Χωριό, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και αφήνουμε τα υλικά για περίπου 30 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν.
- Αφαιρούμε τα λαχανικά και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Αφήνουμε το ζωμό μέσα στην κατσαρόλα.
- Βάζουμε στην κατσαρόλα τα πολτοποιημένα λαχανικά, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις.
- Πασπαλίζουμε κάθε πιάτο µε μια κουταλιά τριμμένη Χωριό γραβιέρα Γλυκιά ή Ώριμη και λίγα κρουτόν.
Πηγή - minervahorio.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου