ΜΕΝΟΥ

Pages

Φυτούρες Ζακυνθινές

Μία γλυκιά πρόταση από τον Chef Γιάννη Μάργαρη









~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • 2800 ml νερό
  • 1 κιλό σιμιγδάλι χονδρό
  • 200 γρ. ανθόνερο
  • 200 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. αλάτι
  • 2 φλ. σπορέλαιο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. κανέλλα
  • 1 κ.σ. σουσάμι
  • 1 φύλλο αρμπαρόριζας




~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό να βράσει. 
  • Ρίχνουμε το αλάτι και τη ζάχαρη. Λίγο πριν βράσει προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ένα φουέ για να μη σβολιάσει. 
  • Όταν σφίξει το μείγμα και γίνει χυλός, το κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ανθόνερο και τη μαργαρίνη με βούτυρο και ανακατεύουμε ομοιόμορφα τα υλικά, έτσι ώστε να έχουμε ένα συμπαγές μείγμα.
  • Το μεταφέρουμε σε ένα χαμηλό ταψί 30 x 20, αφού πρώτα βάλουμε στον πάτο μια λαδόκολλα. 
  • Το σκεπάζουμε με μια βρεγμένη πετσέτα ή αλείφουμε την επιφάνεια με σπορέλαιο και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
  • Κόβουμε σε σχήματα της αρεσκείας μας και τηγανίζουμε σε άφθονο σπορέλαιο μέχρι να πάρουν χρυσαφένια τραγανή όψη.
  • Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη, καβουρδισμένο σουσάμι, κανέλλα και ένα φύλλο αρμπαρόριζας.
  • Μπορεί να συνοδευτεί με παγωτό (βανίλια, κανέλλα, μαστίχα).

Ημέρα προβολής 20/2/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου