ΜΕΝΟΥ

Pages

Γραβιέρα σε κρούστα ξηρών καρπών & και σιρόπι με μέλι

Μία πρόταση από τον σεφ Γιάννη Μάργαρη.









~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • 200 γρ. γραβιέρα
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 3 αβγά
  • 1 ½ φλ. λευκό κρασί
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 2 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 4 φλ. ξηρούς καρπούς (φιστίκια, αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια)
  • 4 φύλλα μέντα
  • 1 φύλλο αρμπαρόριζα
  • 4 κλων. θυμάρι


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Τρίβουμε στο μούλτι τους ξηρούς καρπούς.
  • Χτυπάμε τα αβγά με λίγο νερό.
  • Κόβουμε τη γραβιέρα σε κομμάτια. 
  • Την περνάμε από το νερό, μετά την πανάρουμε στο αλεύρι, στα αβγά και στους ξηρούς καρπούς, για να κάνει κρούστα.
  • Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο τη γραβιέρα και τη βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. 
  • Τη βάζουμε στο τηγάνι, για ένα λεπτό και μετά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 3 λεπτά.

Για το σιρόπι:

  • Βράζουμε το κρασί με το θυμάρι, τη μέντα και την αρμπαρόριζα.
  • Αφαιρούμε τα μυρωδικά. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε τη γραβιέρα με το σιρόπι μελιού και γαρνίρουμε με θυμάρι.


Ημέρα προβολής 20/2/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου