Μία πρόταση από τον σεφ Γιάννη Μάργαρη.
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για το σιρόπι:
Ημέρα προβολής 20/2/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
Πηγή - Chef On Air
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 200 γρ. γραβιέρα
- 100 γρ. αλεύρι
- 3 αβγά
- 1 ½ φλ. λευκό κρασί
- 3 κ.σ. μέλι
- 2 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
- 4 φλ. ξηρούς καρπούς (φιστίκια, αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια)
- 4 φύλλα μέντα
- 1 φύλλο αρμπαρόριζα
- 4 κλων. θυμάρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Τρίβουμε στο μούλτι τους ξηρούς καρπούς.
- Χτυπάμε τα αβγά με λίγο νερό.
- Κόβουμε τη γραβιέρα σε κομμάτια.
- Την περνάμε από το νερό, μετά την πανάρουμε στο αλεύρι, στα αβγά και στους ξηρούς καρπούς, για να κάνει κρούστα.
- Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο τη γραβιέρα και τη βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Τη βάζουμε στο τηγάνι, για ένα λεπτό και μετά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 3 λεπτά.
Για το σιρόπι:
- Βράζουμε το κρασί με το θυμάρι, τη μέντα και την αρμπαρόριζα.
- Αφαιρούμε τα μυρωδικά. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε τη γραβιέρα με το σιρόπι μελιού και γαρνίρουμε με θυμάρι.
Ημέρα προβολής 20/2/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου