Ωραίος μεζές για ούζο ακόμη και σκέτο χωρίς ελαιόλαδο.
Χρόνος Προετοιμασίας 60΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Τip :
Πηγή - cookbox.gr
Χρόνος Προετοιμασίας 60΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
- 1 χταπόδι περίπου 2 κιλά
- 5 κ.σ. ξίδι για το σερβίρισμα ή όσο επιθυμούμε
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή ολόκληρους κόκκους πιπεριού
- 1 κ.γ. ξερή ρίγανη για το σερβίρισμα ή όσο επιθυμούμε
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά το χταπόδι (για οδηγίες πατήστε εδώ) και το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τα νερά του.
- Προσθέτουμε 2 φύλλα δάφνης και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ή αν θέλετε μερικούς ολόκληρους κόκκους πιπεριού.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να μαλακώσει.
- Συνήθως το χταπόδι βγάζει τόσο νερό που δεν χρειάζεται να προσθέσουμε εμείς νερό, στην περίπτωση που όχι, προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό.
- Όταν μαλακώσει το αποσύρουμε από τη φωτιά και αν θέλουμε αφαιρούμε τις πέτσες.
- Το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το τοποθετούμε στην πιατέλα που θα το σερβίρουμε.
- Το περιχύνουμε με ελαιόλαδο, ρίγανη και ξύδι και το ξιδάτο χταπόδι μας είναι έτοιμο.
Τip :
- Μπορούμε το ξιδάτο χταπόδι να το φτιάξουμε μέρες νωρίτερα και να το διατηρήσουμε σε ένα βάζο με ξύδι.
- Όταν θέλουμε να το σερβίρουμε το βγάζουμε από το ξύδι μερικές ώρες νωρίτερα και το περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ρίγανη.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου