ΜΕΝΟΥ

Pages

Χταπόδι ξιδάτο

Ωραίος μεζές για ούζο ακόμη και σκέτο χωρίς ελαιόλαδο.


Χρόνος Προετοιμασίας 60΄





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
  • 1 χταπόδι περίπου 2 κιλά
  • 5 κ.σ. ξίδι για το σερβίρισμα ή όσο επιθυμούμε
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή ολόκληρους κόκκους πιπεριού
  • 1 κ.γ. ξερή ρίγανη για το σερβίρισμα ή όσο επιθυμούμε


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά το χταπόδι (για οδηγίες πατήστε εδώ) και το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τα νερά του. 
  • Προσθέτουμε 2 φύλλα δάφνης και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ή αν θέλετε μερικούς ολόκληρους κόκκους πιπεριού.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να μαλακώσει.
  • Συνήθως το χταπόδι βγάζει τόσο νερό που δεν χρειάζεται να προσθέσουμε εμείς νερό, στην περίπτωση που όχι, προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό. 
  • Όταν μαλακώσει το αποσύρουμε από τη φωτιά και αν θέλουμε αφαιρούμε τις πέτσες.
  • Το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το τοποθετούμε στην πιατέλα που θα το σερβίρουμε.
  • Το περιχύνουμε με ελαιόλαδο, ρίγανη και ξύδι και το ξιδάτο χταπόδι μας είναι έτοιμο.


Τip :

  • Μπορούμε το ξιδάτο χταπόδι να το φτιάξουμε μέρες νωρίτερα και να το διατηρήσουμε σε ένα βάζο με ξύδι. 
  • Όταν θέλουμε να το σερβίρουμε το βγάζουμε από το ξύδι μερικές ώρες νωρίτερα και το περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ρίγανη. 


Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου