ΜΕΝΟΥ

Pages

Καλαμάρια γεμιστά με μύδια, γαρίδες και ρύζι


Μία συνταγή από την Σκιάθο που θα σας ενθουσιάσει.


Χρόνος παρασκευής 35΄
Χρόνος προετοιμασίας 30΄




~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6 άτομα
  • 1 κιλό μεγάλα καλαμάρια
  • ¼ κιλό μύδια
  • ¼ κιλό γαρίδες
  • ½ κιλό ρύζι καρολίνα
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • χυμό από 1 μέτριο λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ούζο
  • 200 γρ. Χωριό μαργαρίνη με ελαιόλαδο


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμάρια κόβοντας τα πλοκάμια από την κουκούλα. Έπειτα ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια.
  • Πλένουμε τις γαρίδες βγάζοντας τη μαύρη μεμβράνη τους και τις χοντροκόβουμε.
  • Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  • Από τα μύδια χρησιμοποιούμε μόνο το εσωτερικό τους.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη Χωριό μαργαρίνη με ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες, τα πλοκάμια και το εσωτερικό από τα μύδια. Τα σοτάρουμε για 5 με 10 λεπτά και τα σβήνουμε με το ούζο.
  • Προσθέτουμε το λεμόνι, το ρύζι και 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό και τα σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  • Αδειάζουμε τη γέμιση σε ένα μπολ και με αυτή γεμίζουμε τις κουκούλες από τα καλαμάρια τα οποία κλείνουμε με οδοντογλυφίδα (για να μην ξεχειλίσει η γέμιση κατά το ψήσιμο).
  • Στρώνουμε τα καλαμάρια σε ένα αντικολλητικό ταψί, βάζουμε λίγο νερό και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 25 λεπτά.

Πηγή - minervahorio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου