Χρόνος Προετοιμασίας 50'
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 σέλερι κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 15 ml. ελαιόλαδο
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- 2 φύλλα δάφνη
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 480 ml ζωμό κότας
- 1/2 κ.σ. Worcestershire sauce
- 300 ml συσκευασία ντομάτα ψιλοκομμένη
- 220 γρ. ρύζι μπασμάτι
- 200 γρ. γαρίδες χωρίς τα κελύφη τους, κρατάμε τα κελύφη χώρια
- 3 λουκάνικα γαλοπούλας κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε λεπτές λωρίδες
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Βάζουμε το ζωμό και τα κελύφη απο τις γαρίδες σε μια κατσαρόλα.
- Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν βράση σε μέτρια φωτιά.
- Σιγοβράζουμε τα υλικά για 10 λεπτά περίπου, αφαιρούμε τα κελύφη και διατηρούμε το μίγμα ζεστό.
- Στο μεταξύ βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το λουκάνικο και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα για 5-7 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σέλερι.
- Σοτάρουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ένα λεπτό ακόμη.
- Προσθέτουμε το ζωμό, τις ντομάτες, την πάστα ντομάτας, τη Worcestershire sauce, τα φύλλα δάφνης και το ρύζι.
- Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν βράση. Μόλις πάρει βράση το μίγμα χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 30-40 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί το υγρό και να πήξει η σάλτσα.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 4-5 λεπτά ακόμη.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου