ΜΕΝΟΥ

Pages

Πιλάφι με λουκάνικο και γαρίδες



Μία ιδιαίτερη συνταγή στο πιάτο σας.

Χρόνος Προετοιμασίας 50'








~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σέλερι κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 15 ml. ελαιόλαδο
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 480 ml ζωμό κότας
  • 1/2 κ.σ. Worcestershire sauce
  • 300 ml συσκευασία ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 220 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 200 γρ. γαρίδες χωρίς τα κελύφη τους, κρατάμε τα κελύφη χώρια
  • 3 λουκάνικα γαλοπούλας κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε λεπτές λωρίδες


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Βάζουμε το ζωμό και τα κελύφη απο τις γαρίδες σε μια κατσαρόλα. 
  • Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν βράση σε μέτρια φωτιά. 
  • Σιγοβράζουμε τα υλικά για 10 λεπτά περίπου, αφαιρούμε τα κελύφη και διατηρούμε το μίγμα ζεστό.
  • Στο μεταξύ βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά. 
  • Προσθέτουμε το λουκάνικο και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα για 5-7 λεπτά. 
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σέλερι. 
  • Σοτάρουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. 
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ένα λεπτό ακόμη. 
  • Προσθέτουμε το ζωμό, τις ντομάτες, την πάστα ντομάτας, τη Worcestershire sauce, τα φύλλα δάφνης και το ρύζι. 
  • Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν βράση. Μόλις πάρει βράση το μίγμα χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 30-40 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί το υγρό και να πήξει η σάλτσα.
  • Προσθέτουμε τις γαρίδες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 4-5 λεπτά ακόμη.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. 
  • Σερβίρουμε με τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου