Πεντανόστιμοι χταποδοκεφτέδες!!
Πηγή - Μαγειρική Πανδαισία
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 8 άτομα
- 1 χταπόδι 1 κιλού περίπου
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού ψίχα από άσπρο ψωμί
- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- Λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο
- Ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κρασί κόκκινο
- 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι
- Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Αρχικά διαλέγουμε ένα πολύ καλά χτυπημένο χταπόδι.
- Το πλένουμε και το καθαρίζουμε.
- Στη συνέχεια σε μία κατσαρόλα βράζουμε το χταπόδι μας για περίπου 40 με 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
- Στραγγίζουμε πάρα πολύ καλά.
- Σε ένα βαθύ μπόλ προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο χταπόδι ή αν θέλουμε μπορούμε να το ψιλοκόψουμε στο μούλτι – μπλέντερ , το αλάτι, το πιπέρι, το δυόσμο και τη ρίγανη.
- Σε ένα άλλο μπόλ έχουμε βάλει τη ψίχα του ψωμιού με το κόκκινο κρασί και το λευκό ξίδι να μουσκέψουν, στραγγίζουμε πάρα πολυ καλά την ψίχα .
- Τα ρίχνουμε στο μπόλ με το χταπόδι και ανακατεύουμε μαζί με 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι αν μας είναι πολύ αραιό το μίγμα.
- Πλάθουμε τους κεφτέδες μας, αλευρώνουμε έναν έναν και μόλις κάψει το ελαιόλαδο μας τότε σε ένα τηγάνι τους τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
- Αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Πηγή - Μαγειρική Πανδαισία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου