ΜΕΝΟΥ

Pages

Χταποδοκεφτέδες

Πεντανόστιμοι χταποδοκεφτέδες!!


 










~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 8 άτομα
  • 1 χταπόδι 1 κιλού περίπου
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ψίχα από άσπρο ψωμί
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • Λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κρασί κόκκινο
  • 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι
  • Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

 

~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Αρχικά διαλέγουμε ένα πολύ καλά χτυπημένο χταπόδι. 
  • Το πλένουμε και το καθαρίζουμε. 
  • Στη συνέχεια σε μία κατσαρόλα βράζουμε το χταπόδι μας για περίπου 40 με 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. 
  • Στραγγίζουμε πάρα πολύ καλά. 
  • Σε ένα βαθύ μπόλ προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο χταπόδι ή αν θέλουμε μπορούμε να το ψιλοκόψουμε στο μούλτι – μπλέντερ , το αλάτι, το πιπέρι, το δυόσμο και τη ρίγανη. 
  • Σε ένα άλλο μπόλ έχουμε βάλει τη ψίχα του ψωμιού με το κόκκινο κρασί και το λευκό ξίδι να μουσκέψουν, στραγγίζουμε πάρα πολυ καλά την ψίχα . 
  • Τα ρίχνουμε στο μπόλ με το χταπόδι και ανακατεύουμε μαζί με 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι αν μας είναι πολύ αραιό το μίγμα.
  • Πλάθουμε τους κεφτέδες μας, αλευρώνουμε έναν έναν και μόλις κάψει το ελαιόλαδο μας τότε σε ένα τηγάνι τους τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
  • Αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Πηγή - Μαγειρική Πανδαισία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου