Λαχταριστά και αφράτα μπιφτέκια με βουτυρένια υφή Flora για το μεσημεριανό σας! Μία συνταγή της Αντωνίας Κατή
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
Χρόνος ψησίματος: 40 - 45 λεπτά
Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά
Για τα μπιφτέκια
Για τον πουρέ
Στη συνέχεια, φτιάχνουμε τα μπιφτέκια:
Πηγή - sidagi.gr
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
Χρόνος ψησίματος: 40 - 45 λεπτά
Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 - 6 άτομα
Για 4 - 6 άτομα
Για τα μπιφτέκια
- 750 γραμμάρια κιμά
- 3-4 φέτες ψωμί (μόνο την ψίχα)
- 1 κρεμμύδι (τριμμένο)
- 1 αυγό
- 2 κουταλιές σούπας Flora soft με βούτυρο (λιωμένο)
- αλάτι, πιπέρι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού αρακά (βρασμένο)
- 2 βρασμένα καρότα (σε κύβους)
- 50 γραμμάρια λιωμένο Flora soft με βούτυρο
Για τον πουρέ
- 3 μεγάλες πατάτες
- 4 κουταλιές σούπας Flora soft με βούτυρο
- 1½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα
- αλάτι, πιπέρι
- Λίγο τυρί τριμμένο (προαιρετικά)
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Ετοιμάζουμε πρώτα τον πουρέ: - Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις περνάμε από τη μηχανή του πουρέ να πολτοποιηθούν.
- Ζεσταίνουμε το Flora σε κατσαρολάκι και προσθέτουμε τις πολτοποιημένες πατάτες, το γάλα και το αλατοπίπερο.
- Ανακατεύουμε πάνω σε μέτρια φωτιά για μερικά λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα του πουρέ.
- Κατεβάζουμε τον πουρέ από τη φωτιά προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια, φτιάχνουμε τα μπιφτέκια:
- Βάζουμε τον κιμά σε μπολ, προσθέτουμε την ψίχα του ψωμιού, καλά μουλιασμένη σε νερό και στυμμένη, το κρεμμύδι, το αυγό, το αλατοπίπερο και το λιωμένο Flora.
- Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και πλάθουμε μεγαλούτσικα μπιφτέκια.
- Πλαταίνουμε λίγο τα μπιφτέκια με τα χέρια και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο τους.
- Τα βάζουμε σε ταψί αλειμμένο με λίγο Flora και τα ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου σε μέτριο φούρνο.
- Βγάζουμε τα μπιφτέκια από το φούρνο και μοιράζουμε στις λακκούβες που έχουμε κάνει, τον αρακά και τα καρότα.
- Καλύπτουμε με 1-2 κουταλιές από τον πουρέ και περιχύνουμε με λίγο λιωμένο Flora.
- Ξαναβάζουμε τα μπιφτέκια στο φούρνο και τα ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμη, μέχρι να ροδίσει ελαφρά ο πουρές.
- Σερβίρουμε με βρασμένα ανάμικτα λαχανικά ή σαλάτα εποχής.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου