ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπιφτέκια φωλιές με πουρέ και Flora

Λαχταριστά και αφράτα μπιφτέκια με βουτυρένια υφή Flora για το μεσημεριανό σας! Μία συνταγή της Αντωνίας Κατή

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
Χρόνος ψησίματος: 40 - 45 λεπτά
Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά



~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 - 6 άτομα

Για τα μπιφτέκια
  • 750 γραμμάρια κιμά
  • 3-4 φέτες ψωμί (μόνο την ψίχα)
  • 1 κρεμμύδι (τριμμένο)
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές σούπας Flora soft με βούτυρο (λιωμένο)
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αρακά (βρασμένο)
  • 2 βρασμένα καρότα (σε κύβους)
  • 50 γραμμάρια λιωμένο Flora soft με βούτυρο

Για τον πουρέ
  • 3 μεγάλες πατάτες
  • 4 κουταλιές σούπας Flora soft με βούτυρο
  • 1½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  • αλάτι, πιπέρι
  • Λίγο τυρί τριμμένο (προαιρετικά)




~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Ετοιμάζουμε πρώτα τον πουρέ:

  • Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις περνάμε από τη μηχανή του πουρέ να πολτοποιηθούν. 
  • Ζεσταίνουμε το Flora σε κατσαρολάκι και προσθέτουμε τις πολτοποιημένες πατάτες, το γάλα και το αλατοπίπερο. 
  • Ανακατεύουμε πάνω σε μέτρια φωτιά για μερικά λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα του πουρέ. 
  • Κατεβάζουμε τον πουρέ από τη φωτιά προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε.


Στη συνέχεια, φτιάχνουμε τα μπιφτέκια:

  • Βάζουμε τον κιμά σε μπολ, προσθέτουμε την ψίχα του ψωμιού, καλά μουλιασμένη σε νερό και στυμμένη, το κρεμμύδι, το αυγό, το αλατοπίπερο και το λιωμένο Flora.
  • Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και πλάθουμε μεγαλούτσικα μπιφτέκια. 
  • Πλαταίνουμε λίγο τα μπιφτέκια με τα χέρια και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο τους. 
  • Τα βάζουμε σε ταψί αλειμμένο με λίγο Flora και τα ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου σε μέτριο φούρνο. 
  • Βγάζουμε τα μπιφτέκια από το φούρνο και μοιράζουμε στις λακκούβες που έχουμε κάνει, τον αρακά και τα καρότα. 
  • Καλύπτουμε με 1-2 κουταλιές από τον πουρέ και περιχύνουμε με λίγο λιωμένο Flora.
  • Ξαναβάζουμε τα μπιφτέκια στο φούρνο και τα ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμη, μέχρι να ροδίσει ελαφρά ο πουρές.
  • Σερβίρουμε με βρασμένα ανάμικτα λαχανικά ή σαλάτα εποχής.


Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου