Ενα πιάτο από τον Νοmad Chef Ανδρέα Λαγό
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Πηγή - Chef On Air
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 1 κιλό πατάτες με τη φλούδα
- 300 γρ. γάλα εβαπορέ
- 100 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
- 150 γρ. πικάντικο κεφαλοτύρι Αμφιλοχίας ή παρμεζάνα
- ½ μοσχοκάρυδο
- 200 γρ. σπανάκι
- 1 σκόρδο
- 2 κλων. ρίγανη
- Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
- Αλάτι-πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με νερό, αλάτι και φρέσκο δενδρολίβανο, για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.
- Σουρώνουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
- Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι ή με το ειδικό εργαλείο για πουρέ.
- Προσθέτουμε το γάλα, τη μαργαρίνη με βούτυρο, το τυρί, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Αν είναι αρκετά σφιχτός ο πουρές τον αραιώνουμε με λίγο γάλα ακόμα.
- Ψήνουμε το σκόρδο το ξεφλουδίζουμε και το λιώνουμε.
- Σωτάρουμε το σπανάκι σε ελαιόλαδο και αλατίζουμε.
- Προσθέτουμε στον πουρέ το σπανάκι και το σκόρδο και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου