ΜΕΝΟΥ

Pages

Πουρές πατάτας με σπανάκι

Ενα πιάτο από τον Νοmad Chef Ανδρέα Λαγό









~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • 1 κιλό πατάτες με τη φλούδα
  • 300 γρ. γάλα εβαπορέ
  • 100 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • 150 γρ. πικάντικο κεφαλοτύρι Αμφιλοχίας ή παρμεζάνα
  • ½ μοσχοκάρυδο
  • 200 γρ. σπανάκι
  • 1 σκόρδο
  • 2 κλων. ρίγανη
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • Αλάτι-πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με νερό, αλάτι και φρέσκο δενδρολίβανο, για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. 
  • Σουρώνουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι ή με το ειδικό εργαλείο για πουρέ.
  • Προσθέτουμε το γάλα, τη μαργαρίνη με βούτυρο, το τυρί, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. 
  • Αν είναι αρκετά σφιχτός ο πουρές τον αραιώνουμε με λίγο γάλα ακόμα.
  • Ψήνουμε το σκόρδο το ξεφλουδίζουμε και το λιώνουμε.
  • Σωτάρουμε το σπανάκι σε ελαιόλαδο και αλατίζουμε.
  • Προσθέτουμε στον πουρέ το σπανάκι και το σκόρδο και ανακατεύουμε. 
  • Σερβίρουμε και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ημέρα προβολής 24/03/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου