Ο Χρόνης Δαμαλάς δεν μας προτείνει μια απλή σαλάτα με καρότα, αλλά τα συνδιάζει με αρώματα πορτοκαλιού και κύμινου.
Χρόνος Προετοιμασίας 20'
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 5 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε μπαστουνάκια. Περίου 500 γρ.
- 1/2 κ.σ. κύμινο
- 2 πορτοκάλια
- 1 λεμόνι το χυμό και το ξύσμα.
- 50 ml. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μέλι
- κόλιανδρο 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο.
- 2 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης καθαρισμένα
- 1 κ.γ. κανέλα σκόνη για το σερβίρισμα.
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Καβουρδίζουμε το κύμινο για λίγα λεπτά μέχρι να βγάλει τα αρώματα του, σε μέτρια φωτιά με ένα τηγανάκι χωρίς λάδι, ανακατεύοντας συνεχώς ή στο φούρνο στους 170.
- Αφού κρυώσει σπάμε λίγο τους κόκκους. Ακλουθούμε την ίδια διαδικασία για τα φιστίκια Αιγίνης.
- Καθαρίζουμε το ένα πορτοκάλι από τη φλούδα και την άσπρη σάρκα και με ένα μαχαιράκι το κόβουμε σε φιλέτα.
- Για την vinaigrette παίρνουμε το ξύσμα και το χυμό από ένα πορτοκάλι.
- Στύβουμε και το λεμόνι (χωρις κουκουτσια παρακαλω οι χυμοι), και σε ένα μπολάκι ή ακόμα καλύτερα σε ένα βαζάκι προσθέτουμε τους χυμούς, το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού, μια πρέζα αλάτι, το μέλι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
- Αναμειγνύουμε το καρότο, μαζί με την vinaigrette, τα φιλέτα πορτοκαλιού, τον κόλιανδρο, το κύμινο και τα φιστίκια Αιγίνης.
- Τελειώνουμε με ελάχιστη κανέλλα από πάνω.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου