ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαλάτα με καρότο, πορτοκάλι, κύμινο και φυστίκια Αιγίνης από τον Χρόνη Δαμαλά



Ο Χρόνης Δαμαλάς δεν μας προτείνει μια απλή σαλάτα με καρότα, αλλά τα συνδιάζει με αρώματα πορτοκαλιού και κύμινου.

Χρόνος Προετοιμασίας 20'







~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • 5 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε μπαστουνάκια. Περίου 500 γρ.
  • 1/2 κ.σ. κύμινο
  • 2 πορτοκάλια
  • 1 λεμόνι το χυμό και το ξύσμα.
  • 50 ml. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • κόλιανδρο 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο.
  • 2 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης καθαρισμένα
  • 1 κ.γ. κανέλα σκόνη για το σερβίρισμα.




~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Καβουρδίζουμε το κύμινο για λίγα λεπτά μέχρι να βγάλει τα αρώματα του, σε μέτρια φωτιά με ένα τηγανάκι χωρίς λάδι, ανακατεύοντας συνεχώς ή στο φούρνο στους 170.
  • Αφού κρυώσει σπάμε λίγο τους κόκκους. Ακλουθούμε την ίδια διαδικασία για τα φιστίκια Αιγίνης.
  • Καθαρίζουμε το ένα πορτοκάλι από τη φλούδα και την άσπρη σάρκα και με ένα μαχαιράκι το κόβουμε σε φιλέτα.
  • Για την vinaigrette παίρνουμε το ξύσμα και το χυμό από ένα πορτοκάλι. 
  • Στύβουμε και το λεμόνι (χωρις κουκουτσια παρακαλω οι χυμοι), και σε ένα μπολάκι ή ακόμα καλύτερα σε ένα βαζάκι προσθέτουμε τους χυμούς, το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού, μια πρέζα αλάτι, το μέλι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
  • Αναμειγνύουμε το καρότο, μαζί με την vinaigrette, τα φιλέτα πορτοκαλιού, τον κόλιανδρο, το κύμινο και τα φιστίκια Αιγίνης.
  • Τελειώνουμε με ελάχιστη κανέλλα από πάνω.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου