Ταιριάζει απίστευτα με σκορδαλιά για την ημέρα του Ευαγγελισμού
Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
- 1 ½ κιλό γαλέος
- 1 φλιτζάνι λάδι
- ½ λεμόνια
- ½ κεφάλι σκόρδο
- αλάτι, πιπέρι
- λίγη ρίγανη
Για την σκορδαλιά
- 1 κιλο πατάτες
- 4-5σκελιδες σκόρδο ανάλογα τα γούστα
- 1 ποτήρι λαδί
- 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- Από 3 λεμόνια τον χυμό τους
- ¾ ποτηριού νερό
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για τον γαλέο- Σε ξύλο κοπής κόβετε το γαλέο σε μερίδες, τον πλένετε και αλατοπιπερώνετε, τον βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα και του στύβετε επάνω τον χυμό των λεμονιών.
- Προσθέστε σε κατσαρόλα το λάδι, το σκόρδο ψιλοκομμένο, και τον γαλέο με το λεμόνι να βράσουν σε σιγανή φωτιά και να μείνει το ψάρι μόνο με το λάδι του.
- Στο τέλος προσθέτετε και μισό κουταλάκι ρίγανη τριμμένη, το αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε με σκορδαλιά ή πατάτες τηγανιτές.
Για την σκορδαλιά
- Βράζουμε τις πατάτες με λίγο αλάτι για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Τις περνάμε από τον μύλο του πουρέ να πολτοποιηθούν, ή τις κόβουμε σε κύβους και τις πολτοποιούμε στο μούλτι.
- Μετά βάζουμε τις πατάτες το σκόρδο λιωμένο και όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα αν την θέλουμε πιο ξινή ή πιο καυτερή προσθέτουμε λεμονί ή σκόρδο ανάλογα τα γούστα.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου