ΜΕΝΟΥ

Pages

Γαλέος σκορδαλιά


Ταιριάζει απίστευτα με σκορδαλιά για την ημέρα του Ευαγγελισμού


Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
Για τον γαλέο
  • 1 ½ κιλό γαλέος
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • ½ λεμόνια
  • ½ κεφάλι σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγη ρίγανη

Για την σκορδαλιά
  • 1 κιλο πατάτες
  • 4-5σκελιδες σκόρδο ανάλογα τα γούστα
  • 1 ποτήρι λαδί
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • Από 3 λεμόνια τον χυμό τους
  • ¾ ποτηριού νερό




~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για τον γαλέο
  • Σε ξύλο κοπής κόβετε το γαλέο σε μερίδες, τον πλένετε και αλατοπιπερώνετε, τον βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα και του στύβετε επάνω τον χυμό των λεμονιών.
  • Προσθέστε σε κατσαρόλα το λάδι, το σκόρδο ψιλοκομμένο, και τον γαλέο με το λεμόνι να βράσουν σε σιγανή φωτιά και να μείνει το ψάρι μόνο με το λάδι του.
  • Στο τέλος προσθέτετε και μισό κουταλάκι ρίγανη τριμμένη, το αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε με σκορδαλιά ή πατάτες τηγανιτές.

Για την σκορδαλιά
  • Βράζουμε τις πατάτες με λίγο αλάτι για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Τις περνάμε από τον μύλο του πουρέ να πολτοποιηθούν, ή τις κόβουμε σε κύβους και τις πολτοποιούμε στο μούλτι.
  • Μετά βάζουμε τις πατάτες το σκόρδο λιωμένο και όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα αν την θέλουμε πιο ξινή ή πιο καυτερή προσθέτουμε λεμονί ή σκόρδο ανάλογα τα γούστα.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου