Ομελέτα με μπέικον και γραβιέρα για τη δουλειά (ιδανική για σάντουιτς)
Χρόνος παρασκευής 40΄
Χρόνος προετοιμασίας 5΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- Για 8 άτομα
- 16 αυγά
- 350 γρ. μπέικον ή γαλοπούλα σε φέτες
- 150 γρ. Χωριό Γραβιέρα Γλυκιά ή Ώριμη ή Μακράς Ωρίμανσης τριμμένη
- 400 ml γάλα
- αλάτι, πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε χωρίς λάδι ή βούτυρο, το μπέικον μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
- Στρώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα.
- Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το μπέικον με τους ζωμούς του από το τηγάνι, τα 2/3 από τη Χωριό Γραβιέρα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήνουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να χρυσίσει.
Πηγή - minervahorio.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου