ΜΕΝΟΥ

Pages

Καπνιστή σάλτσα Sriracha


Ιδανική για όσους τρελαίνονται για πικάντικες γεύσεις. Εμείς θα σας προτείναμε να τη δοκιμάστε με κόκορα στην κατσαρόλα. 


 






Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες : 
Απαιτούμενος Χρόνος :  45 περίπου λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.



Υλικά
  • 15 κόκκινες τσίλι πιπεριές περίπου 450 γρ.
  • 10 κ.σ. ξίδι ρυζιού
  • 10 κ.σ. κόκκινο ξίδι
  • 1 καρότο μέτριο κομμένο σε ροδέλες
  • 4 σκελίδες σκόρδου
  • 10 γρ. ζάχαρη καστανή περίπου 1 1/2 κ.γ.
  • 20 ml. ελαιόλαδο περίπου 1 κ.σ.
  • Αλάτι
  • 110 ml νερό ή και περισσότερο ανάλογα με το πόσο πηκτή θέλετε τη σάλτσα.



Εκτέλεση
  • Αφού πλύνουμε και στεγνώσουμε καλά τις τσίλι πιπεριές τις βάζουμε στο grill να τις ψήσουμε. 
  • Αν διαθέτετε γκάζι μπορείτε να τις καπνίσετε και εκεί ή ακόμα καλύτερα θα μπορούσατε να φτιάξετε τη σάλτσα αυτή μια μέρα που θα κάνετε μπάρμπεκιου οπότε και μπορείτε να ψήσετε τις πιπεριές στα κάρβουνα. 
  • Ψήνουμε τις πιπεριές μας για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαυρίσουν απ'έξω.
  • Παράλληλα σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 2 είδη ξυδιού να βράσουν και προσθέτουμε μέσα τα καρότα, το σκόρδο και τη ζάχαρη. 
  • Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί σε χαμηλή θερμοκρασία με σκεπασμένη κατσαρόλα για 15 λεπτά και στη συνέχεια αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 30 λεπτά ακόμα.
  • Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τις πιπεριές και αν θέλουμε και τους σπόρους.
  • Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων τοποθετούμε μέσα τις πιπεριές, το μίγμα καρότων και ξυδιών, το ελαιόλαδο και ¼ του νερού που έχουμε και αλέθουμε καλά για 1-2 λεπτά όλα τα υλικά μαζί.
  • Ελέγχουμε την πυκνότητα της σάλτσας και αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και άλλο νερό και αναμιγνύουμε ξανά στον επεξεργαστή τροφίμων.
  • Η σάλτσα μας είναι έτοιμη να την αποθηκεύσουμε σε βάζα και να την τοποθετήσουμε στο ψυγείο.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου