Ιδανική για όσους τρελαίνονται για πικάντικες γεύσεις. Εμείς θα σας προτείναμε να τη δοκιμάστε με κόκορα στην κατσαρόλα.
Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος : 45 περίπου λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 15 κόκκινες τσίλι πιπεριές περίπου 450 γρ.
- 10 κ.σ. ξίδι ρυζιού
- 10 κ.σ. κόκκινο ξίδι
- 1 καρότο μέτριο κομμένο σε ροδέλες
- 4 σκελίδες σκόρδου
- 10 γρ. ζάχαρη καστανή περίπου 1 1/2 κ.γ.
- 20 ml. ελαιόλαδο περίπου 1 κ.σ.
- Αλάτι
- 110 ml νερό ή και περισσότερο ανάλογα με το πόσο πηκτή θέλετε τη σάλτσα.
Εκτέλεση
- Αφού πλύνουμε και στεγνώσουμε καλά τις τσίλι πιπεριές τις βάζουμε στο grill να τις ψήσουμε.
- Αν διαθέτετε γκάζι μπορείτε να τις καπνίσετε και εκεί ή ακόμα καλύτερα θα μπορούσατε να φτιάξετε τη σάλτσα αυτή μια μέρα που θα κάνετε μπάρμπεκιου οπότε και μπορείτε να ψήσετε τις πιπεριές στα κάρβουνα.
- Ψήνουμε τις πιπεριές μας για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαυρίσουν απ'έξω.
- Παράλληλα σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 2 είδη ξυδιού να βράσουν και προσθέτουμε μέσα τα καρότα, το σκόρδο και τη ζάχαρη.
- Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί σε χαμηλή θερμοκρασία με σκεπασμένη κατσαρόλα για 15 λεπτά και στη συνέχεια αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 30 λεπτά ακόμα.
- Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τις πιπεριές και αν θέλουμε και τους σπόρους.
- Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων τοποθετούμε μέσα τις πιπεριές, το μίγμα καρότων και ξυδιών, το ελαιόλαδο και ¼ του νερού που έχουμε και αλέθουμε καλά για 1-2 λεπτά όλα τα υλικά μαζί.
- Ελέγχουμε την πυκνότητα της σάλτσας και αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και άλλο νερό και αναμιγνύουμε ξανά στον επεξεργαστή τροφίμων.
- Η σάλτσα μας είναι έτοιμη να την αποθηκεύσουμε σε βάζα και να την τοποθετήσουμε στο ψυγείο.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου