ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαλάτα με πατάτα, τόνο και ελιές

Ελαφριά και δροσιστική σαλάτα με τόνο








Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  περίπου 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
Για τη σαλάτα
  • 360 γραμμάρια τόνο σε λάδι
  • 15 ελιές πράσινες, χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
  • 1 κιλό πατάτες μικρές με τη φλούδα τους, καλά πλυμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας κάππαρη ξαρμυρισμένη
  • 1 κρεμμύδι ξερό σε φέτες
  • 3 κουταλιές της σούπας κόλιανδρος φρέσκος ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι χοντρό
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το ντρέσινγκ
  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • 2 κουταλιές της σούπας πικάντικη μουστάρδα
  • 2 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξηρό κρασί


Εκτέλεση
  • Για να φτιάξουμε τη σαλάτα, αρχικά θα πρέπει να πλύνουμε τις πατάτες και να τις βάλουμε να βράσουν.
  • Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό, προσθέτουμε αλάτι και βάζουμε τις πατάτες να βράσουν για 15 με 20 λεπτά.
  • Μόλις βράσουν, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
  • Τότε τις κόβουμε στη μέση και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Στο ίδιο μπολ-σαλατιέρα, ρίχνουμε τον τόνο, τις ελιές, το κρεμμύδι, την κάππαρη και τον κόλιανδρο.
  • Αλατοπιπερώνουμε και αναμειγνύουμε ελαφρώς όλα τα υλικά.

Για να φτιάξουμε το ντρέσινγκ, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα βάζο με καπάκι που κλείνει καλά.


  • Ρίχνουμε στο βάζο το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το γιαούρτι, το μηλόξιδο και το λευκό κρασί.
  • Ανακινούμε το βάζο μέχρι τα υλικά να γίνουν ένα, να ομογενοποιηθούν.
  • Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε.
  • Μπορούμε να τη σερβίρουμε και να τη φάμε αμέσως ή να την αφήσουμε 30 λεπτά σκεπασμένη και μετά να τη σερβίρουμε, ώστε να έχουν ενωθεί οι γεύσεις και τα αρώματα.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου