ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαλάτα με σπανάκι, αχλάδι και ρόδι


Ελαφρύ γεύμα για όλες τις ώρες ή συνοδευτική σαλάτα ενός φιλικού καλέσματος. Όπως και να ’χει ο συνδυασμός των υλικών είναι θαυμάσιος και αξίζει δοκιμής.






Συνταγή : Νίκη Τρέσσου, Ευδοκία Φυλακούρη.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία περίπου 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 500 γρ. σπανάκι
  • 3 μέτρια αχλάδια της αρεσκείας μας
  • οι σπόροι από 1 μικρό ρόδι
  • 2 κουτ. σούπας κουκουνάρια, καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα της αρεσκείας μας
  • 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, 1/2 κουτ. γλυκού κόκοι ροζ πιπεριού

Εκτέλεση
  • Σε μια μεγάλη λεκάνη ανακατεύουμε με το σύρμα το λάδι, με το λεμόνι, τη μουστάρδα, το ροζ πιπέρι και αλάτι. Κόβουμε τα αχλάδια σε φέτες και τις βάζουμε να μαριναριστούν για περίπου 10 λεπτά στο λαδολέμονο που φτιάξαμε.
  • Καθαρίζουμε το σπανάκι από μαραμένα φύλλα και χοντρά κοτσάνια. Κρατάμε μόνο τα τρυφερά φύλλα και τα πλένουμε σε μια λεκάνη με νερό και ξίδι, το οποίο αλλάζουμε 2-3 φορές μέχρι να απομακρυνθούν όλα τα χώματα. Για μεγαλύτερη ευκολία, αγοράζουμε έτοιμο, καθαρισμένο και πλυμένο σπανάκι το οποίο όμως κοστίζει ακριβότερα. Αν είναι πολύ μεγάλα, κόβουμε τα φύλλα των σπανακιών με το χέρι σε μικρότερα κομμάτια.
  • «Τραβάμε» τα αχλάδια από τη λεκάνη με μια κουτάλα και τα αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε στη λεκάνη το σπανάκι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε καλά να λαδωθούν. Αν χρειάζεται, διορθώνουμε το αλατοπίπερο. Απλώνουμε τη σαλάτα σε μια μεγάλη πιατέλα (ή σε ατομικά πιάτα) και γαρνίρουμε με τα αχλάδια, τα κουκουνάρια και τους σπόρους ροδιού.

Συνοδεύουμε με 
  • Κατσικίσιο τυρί τύπου σεβρ ή άλλο της αρεσκείας μας ή κάποιο αλοιφώδες που μας αρέσει (τσαλαφούτι, κατίκι). Επίσης, ψωμί ή κριτσίνια πολύσπορα ή παξιμαδάκια κρίθινα. Συνοδεύει επίσης ψητά κρεατικά της σχάρας ή του τηγανιού, όπως φιλέτο μοσχαρίσιο, ψαρονέφρι ή μπιφτέκια.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου