ΜΕΝΟΥ

Pages

Πιπεριές κόκκινες γεμιστές με αρνάκι



Μία συνταγή για το Κυριακάτικο τραπέζι που θα σας καταπλήξει












Συνταγή :  Κώστας Τσίγκας.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 20΄, μαγείρεμα 1 ώρα & 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 8 πιπεριές κόκκινες
  • 1 κιλό αρνί (από χεράκι) ξεκοκαλισμένο
  • 2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
  • 1½ φλιτζάνι ρύζι γλασέ βρασμένο
  • 1/2 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
  • 1/2 φλιτζάνι φέτα
  • 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλο χοντροτριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα τριμμένη
  • 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 2 ντομάτες φρέσκες περασμένες από τον τρίφτη
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1/2 λεμόνι (τον χυμό του)
  • 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 αβγό
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
  • 2 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι
 
Eκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ψιλοκόβουμε όσο πιο πολύ μπορούμε το κρέας πάνω σε ξύλο κοπής και το αλατοπιπερώνουμε καλά. Κόβουμε την πάνω πλευρά της πιπεριάς και την καθαρίζουμε προσεκτικά με κουταλάκι από τα σπόρια και τη λευκή μεμβράνη. Τις ξεπλένουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. 
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε πολύ καλά το κρέας για περίπου 8 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4 επιπλέον λεπτά. Ρίχνουμε το κύμινο, το μπαχάρι και την κανέλα και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε σε μπολ το περιεχόμενο του τηγανιού και προσθέτουμε το ρύζι, τις σταφίδες, το αβγό, τη φέτα, τη γραβιέρα και το αμύγδαλο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.
  • Γεμίζουμε τις πιπεριές προσεκτικά με κουτάλι και τις βάζουμε σε ταψί. Αναμειγνύουμε την ντομάτα, το λεμόνι και τη ζάχαρη με 1 φλιτζάνι νερό σε μπολ και περιχύνουμε με το μείγμα τις πιπεριές. Τις σκεπάζουμε με τα καπάκια τους και τις πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά. Τις ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 50 λεπτά με μία ώρα, φροντίζοντας να τις βρέχουμε συχνά με το ζουμί του ταψιού. 
  • Σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου