Συνταγή : Αλέξανδρος Παπανδρέου.
Μερίδες : για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 26.10.2015
Πατήστε εδώ για να
δείτε την εκπομπή > ֍
- 1 φύλλο κουρού
- 150 γρ. μορταδέλα Ferrano Ifantis
- 1 πράσο
- 4 κ.σ σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 20 ντοματίνια
- 1 κ.σ βούτυρο Lurpak soft
- 2 αυγά
- 150 ml Arla κρέμα γάλακτος με 36% λιπαρά
- 30 γρ.γάλα
- 150 γρ.τυρί Arla mozzarella τριμμένη
- 150 γρ. Arla αυθεντικό Δανέζικο κεφαλοτύρι
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε το πράσο και το σχοινόπρασο και τα σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο, για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
- Απλώνουμε το φύλλο κουρού σε ένα αντικολλητικό ταψί και κόβουμε όσο περισσεύει.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τα αβγά μαζί με το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε καλά με ένα σύρμα.
- Προσθέτουμε τη mozzarella και το μπούκοβο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το κεφαλοτύρι και το σωταρισμένο πράσο με το σχοινόπρασο. Περιχύνουμε την πίτα με το μείγμα και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30-35 λεπτά.
Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου