¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για ?? άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
- 500 γρ. τραχανάς ξινός
- 2 λίτρα ζωμός κότας
- 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (χτυπημένο στο blender, μέχρι να πάρει υγρή μορφή)
- 4 σκ. σκόρδο ακαθάριστες
- 2 κλωναράκια θυμάρι
- 2 φύλλα δάφνης
- Αλάτι
- Πιπέρι λευκό φρεσκοτριμμένο
- Κρέμα φέτας με καπνιστό μπούκοβο
- 150 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 3 κουτ. σούπας γιαούρτι αγελαδινό
- 3 κουτ. σούπας γάλα
- ½ κουτ σούπας καπνιστό μπούκοβο
- λίγα φύλλα φρέσκιας ρίγανης ή λίγη ξερή, τριμμένη
Τρόπος παρασκευής
- Βράζουμε τον τραχανά – μαζί με το ζωμό κότας, το σκόρδο, το θυμάρι και τη δάφνη– σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά μέχρινα ψηθεί καλά.
- Περνάμε τον τραχανά από blender και μετά από μια ψιλή σήτα και τον ξαναβάζουμε στη φωτιά.
- Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, τον τραβάμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα το γιαούρτι. Αλατοπιπερώνουμε.
- Αν η σούπα μας είναι πολύ πηχτή, την αραιώνουμε με λίγο νερό.
- Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τη φέτα, το γιαούρτι, το γάλα και το καπνιστό μπούκοβο . Αν το μίγμα είναι πολύ σφιχτό, προσθέτουμε λίγο γάλα. Αν είναι αραιό, προσθέτουμε λίγη φέτα. Ρίχνουμε τη ρίγανη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο, σκεπασμένη, μέχρι να σερβίρουμε.
- Σερβίρουμε την σούπα σε ένα μπολ με μια κουταλιά κρέμα φέτας
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου