¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
- 2 κιλά σπάλα χοιρινή ανοιγμένη για γέμισμα
- 10 ξερά δαμάσκηνα κομμένα σε κομμάτια
- 20 κάστανα, βρασμένα καθαρισμένα
- 70 γρ κουκουνάρι
- 300 γρ. πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λωρίδες
- 400 γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1/2 φλιτζάνι μέλι
- 1/2 φλιτζάνι μουστάρδα dijon
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
- 1 μάτσο θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 μάτσο φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
- 1/2 μάτσο φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
- 2 ποτήρια λευκό κρασί
- 3 ποτήρια νερό
- 200 γρ βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
- Ανοίγουμε τη χοιρινή σπάλα, την αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Βάζουμε στο κέντρο τα κάστανα σπασμένα, το κουκουνάρι, τα δαμάσκηνα, τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές.
- Διπλώνουμε το χοιρινό, το κάνουμε ρόλο και το δένουμε με σπάγκο σε τρία σημεία .
- Ανακατεύουμε το μέλι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και την μουστάρδα. Αλείφουμε το ρολό και πασπαλίζουμε με τα φρέσκα μυρωδικά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
- Βουτυρώνουμε το σκεύος και βάζουμε μέσα το ρολό, το κρασί, το νερό και ψήνουμε για περίπου 2 ώρες.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου