¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Άκης Πετρεζίκης
Μερίδες : Για 500 γρ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 240΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
- 2 1/2 κιλά ντομάτες, ώριμες
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 50 γρ. μηλόξιδο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.σ. μελάσα
- 2 κ.σ. μέλι
- 1/4 κ.γ. γαρίφαλο, σε σκόνη
- 1/4 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
- 1 κ.σ. μουστάρδα, ντιζόν
- 1/2 κ.γ. σάλτσα worcestershire
- πιπέρι
- πατάτες τηγανητές , για το σερβίρισμα
Τρόπος παρασκευής
- Κόβουμε τις ντομάτες σε ακαθόριστα κομμάτια και τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα.
- Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες και να βγουν οι χυμοί της ντομάτας.
- Χτυπάμε στο ραβδομπλέντερ τις ντομάτες να πολτοποιηθούν.
- Βάζουμε ένα σουρωτήρι πάνω από μία καθαρή κατσαρόλα και περνάμε το μείγμα.
- Πιέζουμε να περάσει όλος ο χυμός από τις ντομάτες και να μείνουν μόνο τα σπόρια και οι φλούδες της ντομάτας στο σουρωτήρι.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και βάζουμε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά.
- Σιγοβράζουμε για 4 ώρες.
- Περνάμε το μείγμα από ραβδομπλέντερ και από σουρωτήρι να γίνει πιο απαλή η υφή της κέτσαπ.
- Δοκιμάζουμε την κέτσαπ και διορθώνουμε τα καρυκεύματα αν χρειαστεί.
- Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.
- Αποθηκεύουμε σε βαζάκι στο ψυγείο για 2 εβδομάδες.
Πηγή - akispetretzikis.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου