¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Μερίδες : Για 500ml.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Συστατικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 μέτρια κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 600 γραμ. ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3/4 φλ. ξίδι
- 3/4 φλ. ζάχαρη
- 2 κ.γλ. μουστάρδα
- 1/2 κ.γλ. μπαχάρι σε σκόνη
- 1/2 κ.γλ. γαρίφαλο σε σκόνη
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 1/2 κ.γλ. πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
- Για τη σπιτική κέτσαπ, σοτάρουμε πρώτα στο ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει, για 3΄-4΄.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 30΄. Πολτοποιούμε την κέτσαπ στο μίξερ.
- Την περνάμε από λεπτό σουρωτήρι και την ξαναβράζουμε για άλλα 30΄σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πυκνώσει.
- Τη διατηρούμε στο ψυγείο.
Πηγή - www.argiro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου