¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 6΄, Μαρινάρισμα 1 ώρα, Ψήσιμο ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
- 1 κιλό φιλέτο σολομού
- 20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 20 μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
- μερικές φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα
Για τη μαρινάδα
- 1 φύλλο δάφνης
- θυμάρι ή ρίγανη
- 1 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- λίγο άνηθο
- χυμό από 2 λεμόνια
- ελαιόλαδο
- αλάτι, άσπρο πιπέρι σε κόκκους
Τρόπος παρασκευής
- Βάζετε σε ένα μπολ τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύετε.
- Κόβετε το φιλέτο του σολομού σε κύβους και το ρίχνετε στο μπολ με τη μαρινάδα. Σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
- Βγάζετε τα κομμάτια του ψαριού από τη μαρινάδα, τα στραγγίζετε και τα περνάτε σε ξύλινες ή μεταλλικές μικρές σούβλες και μετά βάζετε στη μαρινάδα τα ντοματίνια και τα μανιτάρια να μαριναριστούν.
- Ψήνετε τα σουβλάκια σε πολύ καυτή σχάρα στα κάρβουνα, σε ηλεκτρική ψησταριά ή στο γκριλ της κουζίνας σας μαζί με τα ντοματίνια και τα μανιτάρια.
- Αλείφετε τα σουβλάκια πού και πού με τη μαρινάδα, καθώς ψήνονται. Σερβίρετε τα σουβλάκια μαζί με τα μανιτάρια και τα ντοματίνια, αμέσως μόλις ψηθούν.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου