¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 3-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
- 1 κιλό κιμά από κοτόπουλο μπούτι και στήθος
- 1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- ½ κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
- ½ κουτ. γλυκού ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι
- λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- 1 κρεμμύδι μέτριο τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 ντομάτες μέτριες τριμμένες
- λίγα φύλλα δυόσμου
- ½ κουτ. γλυκού πετιμέζι
- 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
- Bάζουμε σε μεγάλη λεκάνη τον κιμά, ρίχνουμε το σκόρδο το κρεμμύδι, την πιπεριά, το μπαχάρι, τη ρίγανη, το γιαούρτι και αλατοπίπερο.
- Ζυμώνουμε το μίγμα ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά.
- Πλάθουμε μικρά μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι, ίσα να ροδίσουν.
- Eν τω μεταξύ, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο σε κατσαρολάκι με λίγο λάδι.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, το πετιμέζι και τον δυόσμο, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με την σάλτσα και λίγο γιαούρτι από πάνω
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου