¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
- 800 γρ. ψαρονέφρι, κομμένο σε μικρούς κύβους
- 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 δαφνόφυλλα
- 1/2 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
- 700 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους περίπου 1,5 εκ.
- 1/3 φλ. τσ. ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. θυμάρι
- 300 γρ. γιαούρτι
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό, τα φυλλαράκια και τα τρυφερά κοτσάνια ψιλοκομμένα
Τρόπος παρασκευής
- Βράζουμε τις πατάτες σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν (όχι να λιώσουν) και τις στραγγίζουμε.
- Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο ή σε μια χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τους κύβους από το ψαρονέφρι, το κρεμμύδι, τη δάφνη, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Σοτάρουμε ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για περίπου 7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά το κρέας.
- Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε 1/3 φλ. τσ. νερό.
- Μαγειρεύουμε για 3 - 4 λεπτά. Το ψαρονέφρι πρέπει να έχει γίνει. Αν δεν έχει μαγειρευτεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νεράκι και συνεχίζουμε για λίγο το μαγείρεμα.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε στο σκεύος τις πατάτες και το γιαούρτι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας πολύ απαλά.
- Αφαιρούμε τη δάφνη, προσθέτουμε το θυμάρι και το μαϊντανό, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου