¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
- 1 κουνουπίδι μεσαίου μεγέθους, κομμένο στα μπουκετάκια του
- 1 μεγάλη πατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι, τριμμένο
- 1 κουτ. σούπας φυλλαράκια ξερού φασκόμηλου, τριμμένα
- 1 λίτρο ζωμός κότας, χλιαρός
- 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει (για 2 - 3 λεπτά).
- Προσθέτουμε το ζωμό, το θυμάρι, το φασκόμηλο και αλατοπιπερώνουμε.
- Μόλις κοχλάσει ο ζωμός, ρίχνουμε τους κύβους πατάτας και τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι και τα αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Εν συνεχεία, πολτοποιούμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε δόσεις στο μπλέντερ (ή στο μούλτι) προσθέτοντας και το γιαούρτι.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου