ΜΕΝΟΥ

Pages

Ντιπ καρότου


Γλυκόξινο ντιπ με γιαούρτι και καρότο.








Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 300 γραμμάρια αγελαδινό γιαούρτι
  • 100 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 καρότο περασμένο από το λεπτό μέρος του τρίφτη και καλά στυμμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό καρότο (θα τον πάρουμε από το καρότο που στίψαμε)
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού σταφίδες μαύρες
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη
  • 50 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση
  • Γλυκόξινο ντιπ με γιαούρτι και καρότο.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ, 300 γραμμάρια αγελαδινό γιαούρτι, 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και 100 ml χυμό πορτοκαλιού.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τις σταφίδες και το χυμό που βγήκε από το καρότο.
  • Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
  • Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και το κύμινο και ανακατεύουμε ξανά χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, ώστε να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Βάζουμε το ντιπ για μια ώρα στο ψυγείο.
  • Αφού συμπληρωθεί αυτός ο χρόνος, μπορούμε να σερβίρουμε.
  • Μπορούμε να το συνδυάσουμε με κριτσίνια ή να το χρησιμοποιήσουμε ως ντρέσινγκ σε πράσινη σαλάτα.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου