Συνταγή : Ανδρέας Λαγός.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 03.11.2015
Υλικά
- 500 γρ. πατάτες
- 200 γρ. γαλοπούλα βραστή τοστ Ferrano Ifantis
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 2 σκελ. σκόρδο
- 2 καρότα
- 8 αυγά
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. νερό
- ψωμί για το σερβίρισμα
- αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε αρκετά καλά το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι (όχι να κάψει). Προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε κυβάκια, το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο, το νερό, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε, σε μέτρια θερμοκρασία, να μαγειρευτούν, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βραστή γαλοπούλα κομμένη σε κύβους και την αφήνουμε για 1-2 λεπτά.
- Χτυπάμε τα αβγά με αλάτι, πιπέρι, τη γλυκιά πάπρικα και τα προσθέτουμε στις πατάτες.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί για 5-6 λεπτά από τη μια πλευρά, και στη συνέχεια την αναποδογυρίζουμε, με τη βοήθεια ενός πιάτου, για να ψηθεί αλλά 5 λεπτά, από την άλλη πλευρά.
- Σερβίρουμε την τορτίγια με ψωμί.
*Στη περίπτωση που έχουν μείνει αρκετά υγρά από το μαγείρεμα των υλικών, τα αφαιρούμε.
Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου