Μίνι σάντουιτς σε παραλλαγέςπου θα σας ξετρελάνουν
Συνταγή : Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Μερίδες : για 30 μερίδες.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
Σάντουιτς με πιπεριές Φλωρίνης
- 10 φέτες άσπρο ψωμό του τοστ χωρίς κόρα
- 5-6 πιπεριές Φλωρίνης
- 5 κ.σ. πάστα ελιάς
- 200 γραμμ. τυρί κρέμα
- 1 κ.γλ. φρέσκια ρίγανη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 10 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
- 4 αυγά βρασμένα σφιχτά, ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. κάππαρη ψιλοκομμένη
- 2 κ.σ. αγγούρι τουρσί ψιλοκομμένο
- 1 καρότο τριμμένο και 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο (με το φύλλο)
- 3 κ.σ. μαγιονέζα
- Αλάτι
- πιπέρι
- 10 φέτες ψωμί τοστ χωρίς κόρα (σίκαλης ή ολικής)
- 1/2 αγγούρι χωρίς πολλούς σπόρους, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 6 κ.σ. βούτυρο μαλακό
- 2 κ.σ. άνηθο και 3 κ.σ. τόνο κονσέρβα στραγγισμένο και λιωμένο
Εκτέλεση
Σάντουιτς με πιπεριές Φλωρίνης
- Αν πάρουμε πιπεριές εμπορίου τις στραγγίζουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, να στεγνώσουν τελείως. Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκες, τις ψήνουμε μέχρι να μαυρίσει η φλούδα, τις ξεφλουδίζουμε και τις στραγγίζουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Αφαιρούμε σπόρους ή μεμβράνες και τις κόβουμε σε κομμάτια.
- Βάζουμε σε μπολ το τυρί κρέμα, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο. Τα ανακατεύουμε.
- Απλώνουμε τις φέτες του τοστ στον πάγκο μας. Αλείφουμε τις 5 φέτες με πάστα ελιάς.
- Αλείφουμε τις άλλες 5 με μια γενναία στρώση μείγμα τυριού. Απλώνουμε επάνω πιπεριές, ώστε να καλυφθεί τελείως το τυρί. Καλύπτουμε με τις φέτες αλειμμένες με ελιά. Πατάμε να ενωθούν.
- Κόβουμε στη μέση και κάθε κομμάτι σε 3 μικρότερα (μπουκιές).
Σάντουιτς με πικάντικη αυγοσαλάτα
- Βράζουμε τα αυγά για 10΄. Αφού κρυώσουν, τα ψιλοκόβουμε σε μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Απλώνουμε τις 5 φέτες ψωμί.
- Γεμίζουμε με την αυγοσαλάτα. Καλύπτουμε με τις άλλες 5 φέτες ψωμί. Πατάμε ελαφρά να ενωθούν. Με πολύ κοφτερό μαχαίρι κόβουμε στη μέση το κάθε σάντουιτς. Έπειτα κάθε μισό κομμάτι το κόβουμε σε 3 ίσα μέρη.
- Κάθε σάντουιτς μας δίνει 6 μίνι σάντουιτς.
Σάντουιτς με αγγούρι και τόνο
- Βάζουμε τις φέτες αγγούρι σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Πασπαλίζουμε με το αλάτι. Αφήνουμε να σταθούν, να ιδρώσουν, για 10΄-15΄. Καλύπτουμε με απορροφητικό χαρτί ταμπονάροντάς τα να στεγνώσουν καλά. Σε μπολ βάζουμε το μαλακό βούτυρο, τον άνηθο και τον τόνο. Τρίβουμε πιπέρι. Ανακατεύουμε.
- Απλώνουμε τις φέτες ψωμί στον πάγκο. Ισομοιράζουμε το βούτυρο σε όλες τις φέτες και αλείφουμε. Καλύπτουμε τις 5 φέτες με αγγούρι. Σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες. Κόβουμε κάθε σάντουιτς στη μέση και έπειτα κάθε μισό σε 3 μικρότερα κομμάτια. Κάθε σάντουιτς μας δίνει 6 κομμάτια.
- Όλα τα σάντουιτς μπορούν να μείνουν μία μέρα στο ψυγείο καλά σκεπασμένα.
Πηγή - argiro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου